26
Mayıs
2024
Pazar
ARDAHAN

Hoçvanlı Özgür ÖSS'de 116. oldu

Ardahan'ın Hoçvan köyünde kız kardeşi ile birlikte yaşayan Özgür Yılmaz, Sayısal 1'de 384 puanla Türkiye sıralamasında 116'ncı sırada yer aldı.

Bu sene düzenlenen ÖSS'de sayısal 1'de aldığı 384 puanla Türkiye 116.sı ve Ardahan il birincisi olan Özgür Yılmaz, başarısını azimli çalışmaya ve yakınlarının yardımlarına borçlu olduğunu söyledi.

İstanbul Cerrah Paşa Tıp Fakültesi'nde okumak isteyen Yılmaz, maddi durumlarının iyi olmadığı ifade ederek yetkililerden yardım beklediğini söyledi. Yılmaz'ın birlikte yaşadığı kız kardeşi Fatma Yılmaz, kardeşi ile gurur duyduğunu ve ayrılmak istemediğini belirtti. Kız kardeş Fatma Yılmaz, "Kardeşim İstanbul'a gitse bile ondan ayrılmayacağım. Kardeşimin okumasını istiyorum. Ülkemize hayırlı hizmetler eden kişi olmasını istiyorum. Lise mezunuyum yetkilerden yardım ve iş istiyorum" dedi.

Ardahan'ın Hoçvan köyünde yaşayan Özgür ve Fatma kardeşler, 2001 yılında annelerini ve geçtiğimiz yılda babalarını kaybettiler. Bunların yanı sıra maddi imkansızlıklar içerisinde bu başarıyı gösteren Özgür Yılmaz, bu başarısını her ne kadar görmeseler duymasalar da anne ve babasına hediye ederek duygularını dile getirdi.

Ardahan'ın ÖSS'de Türkiye sıralamasında sonuncu olmasını değerlendiren Özgür Yılmaz, Ardahan'ın maddi imkansızlıkların olduğu yer olarak tarif ederek, "Soğuk bir memleket, insanların maddi durumları iyi değil. Buradan inanıyorum ki Türkiye birincileri de çıkacaktır" dedi.

Hemşerisi Hülya Avşar'dan da destek beklediğini söyleyen Yılmaz, "Hülya ablamızdan burada okuyan öğrenci arkadaşlarımıza destek istiyoruz. Önce burada okuyan öğrenci arkadaşlarımıza daha sonrada ablam ve benim için bir şeyler istiyorum" şeklinde konuştu.

Ardahan Valisi Selim Cebiroğlu, ÖSS'de sonuncu olan Ardahan'da 2009 yılında ÖSS sınavına giren 1900 kişiden 756 tanesinin bu yıl mezun olduğunu ve bunlardan da 708'inin sınava katıldığını belirterek başarısızlığın nedenlerini açıkladı.

Cebiroğlu, "Ardahan'da 2009 yılında üniversite sınavına 1900 öğrenci girdi. 2009 yılında Ardahan genelinde lise ve dengi okullardan mezun olan öğrenci sayısı ise 756'dır. Geri kalanlar ise geçmiş yıllarda mezun olmuşlardır. Ayrıca Ardahan'da görev yapan devlet memuru, polis memurları ve asker kökenli arkadaşlar olabilir. Bu sayıdan yaklaşık olarak 1200 tanesi bizim mezun ettiğimiz öğrencilerden değildirler. Yeni mezun olan 756 öğrenciden 708 tanesi üniversite imtihanına girmiş ve bunlardan dört yılık üniversite sınavını kazanma barajı olan 165 puanın altında alan öğrenci sayımız yalnızca 68'dir. 165 ile 300 puan alan arsında ise 478 öğrencimiz mevcuttur. 300 puan üzerinde ise 125 öğrencimiz mevcut. Bunun anlamı ise, bu yıl mezun ettiğimiz öğrencilerimizden üniversite sınavına giren öğrenciler içerisinde 4 yıllık fakülteyi kazanma oranı yüzde 85'tir. Bütün bunlara rağmen sayısalda 384 puanla Türkiye 116'sı Ardahan'dan çıkmıştır. Bu oran Türkiye birincisin aldığı puana çok yakındır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 18:10:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat zenginer IP: 78.166.236.xxx Tarih : 4.09.2009 02:00:57

helal olsun güzel kardeşim sen diğerlerine örnek teşkil ettiğine inanıyorum okuman için ne gerekiyorsa yapılmalı bir ardahanlı hemşerin olarak belki çok büyük yardımım olmayacak ama okuman için maddi anlamda yardımcı olmak isterim karınca kararınca yardım etmek istiyorum