18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

İl koordinasyon kurulu toplandı

Ardahan'da 2008 yılı 3. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Selim Cebiroğlu başkanlığında yapıldı.

İl Özel İdare Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Ardahan Valisi Selim Cebiroğlu, Ardahan'da 2008 yılı içinde genel ve özel bütçeli kuruluşlara ve mahalli idarelere ait toplam 222 projenin yürütüldüğü belirterek, "Bu projelerden 20 proje bitirilirken, devam eden proje sayısı 104, İhale aşamasındaki proje sayısı 51, henüz başlanamayan proje sayısı ise 48'dir. Bu projelerin toplam bütçesi ise 136 milyon 976 bin YTL'dir. Her yönüyle geri kalmış ilimizden kimsenin şüphesi yoktur. Tabiat şartlarından dolayı sıkıntımız vardır, iklim şartlarından ve tabiat şartlarından dolayı sıkıntımız vardır, en önemlisi kalifiye eleman sıkıntımız vardır. Bundan dolayı bu olumsuzlukların tümü Ardahan'a negatif bir etki olarak yansımaktadır. Ancak özelilikle kamu kuruluşları olarak, Valilik, Kaymakamlık ve kamu görevlileri olarak en büyük mücadeleyi bizler vermek zorundayız" dedi
''Diğer illerdeki daire amirlerinden farklı olmak zorundayız ifadesini kullanan'' Vali Cebiroğlu, "Çünkü bizim sırtımızdaki yük çok büyük. Bunun bilincinde olarak gerektiğinde daktilo memuru, gerektiğinde teknik eleman gerektiğinde ise amir olmakla mükellefiz. Bunu yapmadığımız taktirde kimse Ardahan'a hizmet ettiğini iddia edemez. Sizlerden istediğimiz el birliği içerisinde bu sıkıntıların üstesinden gelmenizdir.

Vali, Vali Yardımcısı, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri ve daire amirleri bir farklılık gözetmeksizin bir çember oluşturalım. Zinciri güçlendirerek birinci olmayı hedefimize koyalım. Birbirinize yazı yazmak yerine ziyaret etmenizi istiyorum. Yazı yazmak bürokrasi için bir hastalıktır. Yazı yazmak sorunları bir başkasına havale etmektir. Bundan ziyade gidip sorunları birebir görüşerek çözüm üretmek gerekmektedir. Ulusal tahassüs yerine kamusal tahassüs içerisinde olması gerekir" diye konuştu Toplantıda yatırımcı kamu kurum ve kuruluşları ile mahalli idarelerin yetkilileri, müdürlüklerinin çalışmalarını anlattı ve soruları cevaplandırdı.

.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 18:12:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?