18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

İsrail'e büyük öfke

ARDAHAN'DA İSRAİL PROTESTOSU

Ardahan'da Büyük Birlik Partisi'ni (BBP) temsil eden bir grup, İsrail'in Gazze'ye yardım malzemesi götüren gemilere saldırısını protesto etti. Grup, askere alınmak için Ardahan Askerlik Şubesi'ne yürüdü.

Ellerinde Filistin ile Türk bayraklarıyla Milli Egemenlik Parkı'ndaki Atatürk anıtı önünde toplanan grubu temsilen BBP Ardahan İl Başkanı Engin Demirci konuşarak İsrail'i şiddetle kınadıklarını belirtti. Demirci, "İsrail derhal Filistin'den elini çekmeli. Bu konuda gereken tepki derhal gösterilmeli. Gerek ülkemiz ve gerekse de dünya buna dur demeli' dedi.

Grup, daha sonra İsrail, ABD ile terör ötügü PKK aleyhine sloganlar atarak Kongre Caddesi'nde Ardahan Valiliği'ne kadar yürüdü.

ASKERE ALINMAK İSTEDİLER

Grup, daha sonra Ardahan Askerlik Şubesi önüne yürüdü. Burada sloganlar atan grup, gönüllü askere gitmek istediklerini söyledi.

Olay üzerine dışarı çıkan Ardahan Askerlik Şube Başkanı Albay Bayram Boztemur, gruba hitaben, "Bizler vatanımızı milletimizi seven insanlarız. Sizlere ihtiyacımız yok. Biz bunu fazlasıyla seve seve her zaman yapmaya hazırız. Bizler şu an gerekeni zaten yapıyoruz. Sizler kesinlikle rahat olun. Mevcudumuz da yeter gücümüz de yeter" diye konuştu.

Grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Bu arada, basın açıklaması sırasında çevik kuvvet ile sivil polisler güvenlik önlemi aldı.

ARDAHAN'DA İSRAİL PROTESTOSU
ARDAHAN'DA İSRAİL PROTESTOSU
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2010 Pazartesi 17:51:05
Güncelleme :31 Mayıs 2010 Pazartesi 17:59:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?