18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Kadın ve gençlere destek Ardahan'dan başlıyor

Türkiye İş Kurumu ve Türkiye Yardım Severler Derneği’nin (TSYD), Avrupa Birliği destekli "Kadın ve Genç Girişimcilerin Desteklenmesi Projesi" Ardahan’da hayata geçiriliyor.

Kadın ve Genç Girişimcilerin Desteklenmesi Projesi kapsamında Ardahan’a gelen TSYD üyeleri, Çıldır Gölü’nde atlı kızağın üzerinde basın açıklaması yaptı.

Proje hakkında bilgi veren TYSD Başkanı Yıldız Laçinel, "Avrupa Birliği ve Türkiye İş Kurumu ile ortaklaşa geliştirdiğimiz ’Kadın ve Genç Girişimcilerin Desteklenmesi Projesi’ni başlatmış bulunuyoruz. Proje faaliyetlerinin ortak noktası eğitimdir. Bu projede toplam 120 genç ve kadına eğitim ve danışmanlık hizmeti verilecektir. Türkiye Yardım Severler Derneği İstanbul merkezi, eğitimlerini tamamlayan katılımcılara ürünlerin pazarlanması ve ürün geliştirme konusunda danışmanlık hizmeti verecek. Katılımcıların ürünleri için pazar sağlanacaktır. Bu proje bedeli toplam 97 bin euro’dur ve tamamı Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir" dedi.

Açıklamanın ardından Çıldır Kaymakamı Cem Afşin Akbay’ın kontrolündeki atlı kızakla göl üzerinde gezinti yapan dernek üyeleri, kızağın kara saplanması nedeniyle zaman zaman kızaktan inmek zorunda kaldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2005 Pazartesi 21:24:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?