18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Kampüs alanı sular altında

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ'NİN KURULMASININ PLANLANDIĞI BÖLGE SULAR ALTINDA

Ardahan'da Sugözü köyü mevkiine kurulmak istenen ve bu doğrulta üniversiteye önceden tahsis edilen kampüs alanı sular altında kaldı.

İlkbaharın gelişiyle birlikte eriyen karlar ve yağmur sularının oluşturduğu su taşkınının metrelerce yüksekliği bulduğu Sugözü köyü civarı, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'ın duyarlı tutumu, bilimsel yaklaşımı, ileri görüşlülüğü olmasaydı üniversitenin yeni kampüs alanı olacaktı.

Fizibilite çalışmaları sonucunda Ardahan Üniversitesi'nin yeni yerleşkesi için sosyal, fiziksel, kültürel ve jeolojik olarak en uygun yeri Çamlıçatak olarak belirleyen üniversitenin bu kararının haklılığını ve doğruluğunu geçtiğimiz günlerde eriyen karların ortaya koyduğu manzara kanıtlamış oldu.

Adeta denize dönen ovaya yakın evler sular altında kalırken, konuyla ilgili bir açıklama yapan Ardahan Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz şunları söyledi:

"Göreve başladığım zaman Sugözü köyü civarında bin 200 dönümlük alan, üniversite kampüsü olarak belirlenmiş ve 6 kişilik kampüs komisyonunun 5 üyesi bu alanın kampus olabileceğini onaylamıştı. Kura Nehri'nin yatağında olan ve her sene baharla birlikte Kura'nın taşarak göle çevirdiği bu alan, bizim karşı çıkmamız neticesinde iptal edildi ve bilimsel raporlar doğrultusunda muhataplarımız ikna edildi. Yeni kampüs alanı olarak zemin etütleri sağlam çıkan Çamlıçatak mevkiindeki bin 320 dönümlük arazi kampüs

alanı olarak tahsis edildi. Eğer kampüsümüzün yeri değiştirilmeseydi geçen hafta bütünüyle sular altında kalacak ve bu manzara her yıl tekrarlanacaktı. Ülkemizin kaynaklarını iyi, doğru ve bilimsel veriler doğrultusunda kullanmak, gelecek nesillere, ülkemize ve insanlığa karşı en önemli vicdani sorumluluğumuzdur. Üniversitemizin Çamlıçatak mevkiindeki yeni kampus alanı İsviçre Alplerini kıskandıracak doğal bir güzelliğe sahip, Ardahan'a 4 kilometre uzaklıkta muhteşem bir manzarası olan yerdir. Ardahan'a, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı olsun."

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 10:54:03
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 13:36:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?