22
Mayıs
2024
Çarşamba
ARDAHAN

Karadağ'a kara bulutlar çöktü, şenlik ateşi söndü

Ardahan’ın Damal İlçesi Yukarı Gündeş Köyü’nde bu yıl 9.’su düzenlenen Atatürk’ün İzinde Gölgesinde Damal Şenlikleri’nde, her yıl Haziran ve Temmuz aylarında Karadağ sırtlarında beliren Atatürk silueti havanın bulutlu olması nedeniyle görülemedi.

Şenlik kapsamında Damal ilçe merkezindeki Serhat Mahallesi’nde düzenlenen etkinliklere Ardahan Vali Vekili Ahmet Erdoğdu, Hanak Kaymakamı Nazife Yüceldi Aktaş, Damal Kaymakamı Nurallah Aktaş, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Ardahan eski Milletvekili Faruk Demir, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Burada bir konuşma yapan Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan, "Atatürk’ü bir devlet adamı, iyi bir siyasetçi olarak tanıyoruz. Kendi kurduğu coğrafyada, topraklar üzerine kendi silueti yansıyan tek liderdir. Bu şenlikleri düzenlememizdeki asıl amaç, silueti dağ üzerine yansıyan Atatürk’ü anmak ve bölgemizi, Damal bebeklerini daha iyi şekilde tanıtmaktır" dedi.

Yöre sanatçılarının konseri sırasında başlayan yağmur nedeniyle düzenleme komitesi etkinliklerin iptal edildiğini açıkladı. Daha sonra Siluetin yansıdığı Yukarı Gündeş Köyü’ne geçen yetkililer, siluetin oluşumu ve yansıdığı bölge hakkında bilgi verdi. Siluetin havanın bulutlu olması nedeniyle oluşmayacağını belirten yetkililer, daha sonra köyden ayrıldı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2005 Pazar 11:16:52
Güncelleme :11 Temmuz 2005 Pazartesi 13:50:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
güneş öztürk IP: 212.156.247.xxx Tarih : 6.07.2005 15:06:00
bugünkü siyasiler Atatürk'ün devrimleri ve ülkemin üzerine kara bulutlar gibi çöktüğü için bu yıl ATATÜRK'te silüetini göstermemiştir.diye düşünüyoruz.Umarım bundan yurdumun insanı bir ders çıkarmasını başarabilir...güneş öztürk-necla asal