22
Mayıs
2024
Çarşamba
ARDAHAN

Kırsalda paket tuvalet ve banyo projesi

CHP İstanbul Milletvekili Ersin Arıoğlu ve Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ün başlattığı, "Doğu Anadolu Kırsalında Paket, Tuvalet ve Banyo Projesi"nin ilk ayağı, Ardahan'ın merkez ilçeye bağlı Hasköy Köyü'nde başladı. 

"Doğu Anadolu Kırsalında Paket, Tuvalet ve Banyo Projesi"nin ilk olarak uygulandığı Hasköy Camii önüne kurulan banyo ve tuvalet, CHP İstanbul Milletvekili Ersin Arıoğlu ve Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt tarafından hizmete açıldı. Öğüt yaptığı konuşmada, "Doğu Anadolu bölgesinde 13 il üzerinde yaptığımız izlenimler sonucunda böyle bir projeye ihtiyaç duyulduğunu gördük. Hasköy'de kurulan bu tuvaletin imece usulü olarak köylüye örnek olması ve herkes tarafından kabullenmesini istiyoruz" dedi.

Arıoğlu ise, "Dinimizde temizliği emrediyor. Bu açıdan bakıldığında çok önemli bir başlangıçtır. Bu tuvalet ve banyonun yapım tekniği aynı zamanda depreme dayanıklılık açısından da önemlidir. Tor sistem içerisine yerleştirilen bu malzemeler asla dağılmaz. Herkese hayırlı olsun" diye konuştu. 

Projenin köylerinde uygulanmasından memnun olduklarını ifade eden Hasköylüler, misafir geldiğinde tuvalet sıkıntısı yaşadıklarını ve eski tuvaletlerin yerini bunların almasının sevindirici olduğunu söyledi. Hasköy Camii önüne kurulan banyoda, çocuklar ilk banyolarını yaptı.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2006 Pazartesi 17:57:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?