18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Kız çocuğuna daha fazla şefkat gösterin

Ardahan Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Cingöz, Doğu Anadolu’da kız çocuklarına önem verilmediğini belirterek, "Cinsiyet ayrımı sonucu kız çocukları daha içe kapanık ve hayata küskün oluyor" dedi.

Bölgede kız çocuklarına gereken ilgi ve değerin gösterilmediğini ifade eden Ardahan Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Cingöz, "Bölgede erkek çocuklarına verilen değerin yarısı, kız çocuklarına verilmiyor. Kız çocukları hastalandıkları zaman gerek duyulmadıkça hastaneye getirilmezken, erkek çocukların ufak bir hastalığı ortaya çıktığında hemen doktora götürürler. Oysa, kız çocuklarının erkek çocuklarından daha fazla sevgi ve ilgiye ihtiyaçları var. Cinsiyet ayrımı sonucu kız çocukları daha içe kapanık ve hayata küskün oluyor" diye konuştu.

Bölgede genellikle ot zehirlenmeleri nedeniyle çocukların hastaneye götürüldüğünü ifade eden Dr. İbrahim Cingöz, "Ot zehirlenmelerinin önüne geçmek için çocukların gezdiği ve oyun oynadıkları alanların imece usulüyle temizlenmesi, zehirlenmelerin yarıya düşmesine neden olacaktır. Çocuk bilmeden önüne ne gelirse onu yiyor. Bunun için ya çocuk sahipsiz bırakılmayacak ya da çocukların oyun alanları ve gezdikleri mıntıka bölgesindeki bütün otlar köylüler tarafından temizlenecektir. Aksi takdirde ot zehirlenmelerinin önüne geçmek mümkün olmayacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 20:25:37
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 14:57:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?