23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

Kız yurdu için ilk imza tamam

ARDAHAN KIZ YURDU İÇİN İLK İMZA TAMAM

Ardahan’a 200 kişilik kız öğrenci yurdu yapılması için ilk adım atıldı.

Türkiye Yardım Sevenler Derneği desteğiyle yapılacak yurt için yapılan imza töreni, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Başkanı Yıldız Laçinel, hayırsever Vasfiye Eriş ile Karslı İşadamı Baran Korkmaz ve Müteahhit Nizamettin Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Dernek üyelerini makamında kabul eden Rektör Prof. Dr. Korkmaz ve beraberindekiler ziyaret sonrası valiliğe geçerek ilk anlaşmayı imzaladı. İmza töreninde konuşan Vali Tekmen, hayırseverlerin yurt girişimi dolayısıyla duyduğu mutluluğu ifade etti. “Sizler gibi özel müteşebbislerin elde ettiği kararları hayra dönüştürmeniz bizleri çok mutlu etti. Bu hayırlı hizmetlerin kısa sürede gerçeğe dönüşmesini diliyorum” diyen Tekmen, Ardahan’ın bu tür çalışmalarla hem ekonomik hem de akademik bir merkez haline geleceğine inandığını belirtti.

“Türkiye’nin son noktası olan Ardahan için devletimiz bu çırayı ateşledi, bizler bu çıranın yanması için elimizden gelen desteği esirgememeliyiz” diyen Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Ardahan’ın Kafkasya’ya açılan bir kapı olma yolunda ilerlediğini, üniversitenin ise bu bölgenin kaynaklarını görerek geliştirebilmeleri için öğrencilerine her türlü kolaylığı sunmaya hazır olduğunu vurguladı.

Yurt yapımı için bağışta bulunan Kars iş adamlarından Baran Korkmaz da yaptığı konuşmada; hayra vesile olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu, yurdun çeşitli yerlerinde yapılan diğer 3 yurdun zamanından önce teslim edildiğini ve bu yurdunda zamanından önce teslim edilmesi için en kısa sürede işe başlayacaklarını kaydetti.

ARDAHAN KIZ YURDU İÇİN İLK İMZA TAMAM
ARDAHAN KIZ YURDU İÇİN İLK İMZA TAMAM
ARDAHAN KIZ YURDU İÇİN İLK İMZA TAMAM
ARDAHAN KIZ YURDU İÇİN İLK İMZA TAMAM
ARDAHAN KIZ YURDU İÇİN İLK İMZA TAMAM
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2011 Cuma 09:43:02
Güncelleme :22 Nisan 2011 Cuma 17:34:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?