23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

Kızhanım'dan valiye sesleniş

Ardahan'ın Çıldır ilçesi Akçakale köyünde yaşayan ve hayvanlarla kurduğu dostlukla tanınan Kızhanım Sarıçayır, Ardahan Valisi'ne seslenerek, "Sayın Valim ben de bir ekmek parası alıp torunlarımı okutmak istiyorum'' dedi.

Çıldır Gölü kenarındaki Akçakale köyünde pelikan, şahin ve kargalarla kurduğu dostlukla sık sık gündeme gelen Kızhanım Sarıçayır, gölün tanıtımını yaptıkları için gazetecilere teşekkür etti. Kızhanım Sarıçayır, dondurucu soğuğa aldırmadan, donan Çıldır Gölü'nde kırılan buzların altındaki suyla yüzünü yıkadıktan sonra hayvan sevgisini anlattı. Kızhanım Nine, ilk olarak Ardahan Valisi'ne seslenerek, "Muhtarımız çalışmıyor, suyumuz dondu. Sayın Valim, ben de bir ekmek parası alıp torunlarımı okutmak istiyorum. Sayın Valim, senden yardım istiyorum" dedi.


Kızhanım Nine, şunları söyledi:


"Ağır kış şartları koskoca gölü dondurdu. Kuşlara sevgi göstermemiz lazım. Hayvanlara sevgi ile yaklaşınca bak karga bile beni tanıyor. Bunlara sevgi vermek lazım. Çocuklarımıza sevgi vermeliyiz. Bak, bu karganın ismi Kral'dır. Hasta iken onu evde besledim, şimdi ben nereden seslenirsem hemen uçup geliyor."


Köylüler ise hayvanlarının içme suyunu gölden karşıladıklarını ifade ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 11:50:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selda gobuk IP: 85.103.114.xxx Tarih : 19.01.2008 00:02:29

helal be teyzem sana kışın zor şartlar ama yazında ardahanın en güzel yeri sizin köydür adasıyla göl festivaliyle harika bir köyün var.bende eşmepınarlıyım öpüyorum seni