24
Mayıs
2024
Cuma
ARDAHAN

Koltuklar bavullarla dolu

Yıllık izinlerini Ardahan'da geçiren vatandaşlar, izin dönüşü götürmek istedikleri erzaklar otobüslerin bagajlarına sığmayınca koltuklarda götürmek zorunda kalıyorlar.
Bursa bölgesinden memleketlerine gelen Ardahanlı vatandaşlar, izin dönüşü kışlık yiyeceklerini de ana baba ocağından götürünce ortaya ilginç görüntüler çıkıyor. Vatandaşlar kışlık yiyeceklerini ücretsiz almanın huzuru ile memleketten bir bir ayrılıyorlar. Ardahan'dan Bursa istikametine yolcu taşıyan özel bir firmaya ait otobüs için bilet alan yolcuların eşyaları bagajlara sığmayınca eşyalar aracın arka koltuklarına yerleştirildi.


Ardahan'dan Bursa'ya gitmek için eşyalarını otobüse yerleştiren yolcular, "Çuvalların içerisinde yiyecek bulunuyor. Buralarda hep böyle yük eşyası yolcuyla beraber gider. Doğu'da bu çile hep böyle çekilir. Yolcu otobüsü kargo aracı gibi çalışıyor. Yolcunun ne şekilde hareket ettiğini bilemiyoruz. Vatandaş da, otobüs firmalarının durumu da böyle. Biz Batı'da böyle bir şey görmedik. Bu görüntüler sadece Doğu'ya mahsus" diye konuştular.


Çuvalların içerisinde peynir, yağ ve kaymak başta olmak üzere yiyecek olduğunu belirten firma yetkilileri de, "Kargonun götürmesi gereken eşyaları biz otobüslerimizle götürüyoruz. Mağdur oluyoruz, ama yolcuya anlatamıyoruz" şeklinde konuştular.


Aracın kalkmasını bekleyen otobüs içerisindeki yolcular ise, "Asgari ücretle çalışan vatandaş ne yapsın? Mecburen anasından, babasından yiyecek götürecek" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 14:25:00
Güncelleme :26 Ağustos 2008 Salı 14:30:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?