23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

Kömür yerine tezek

Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Ardahan'da kömürün tonunun 650 YTL olması dar gelirli vatandaşları alternatif yakıt tüketimine yöneltti. Kömür satıcıları da Rusya ile Gürcistan arasında çıkan savaşın kömür fiyatlarını artırdığını ileri sürdüler. 

Ardahan ve ilçelerinde kömürün tonunun 650 YTL sınırını aşması dar gelirli vatandaşları tezeğe yöneltti. Kömür alacak maddi gücü olmayan vatandaşlar, "Kömürün tonunun fazla olması nedeniyle zahmetli olmasına rağmen tezek kullanmaya devam ediyoruz. Hasta olunca doktora para bulamıyoruz. Kömüre o kadar para nasıl verelim. Mecburen tezekle ısınıyoruz. Sobada tezek yakarak üzerinde de yemeklerimizi pişiriyoruz" dediler. 

Kömür satıcısı Aytaç Tuzaktepe ise, "Rusya ile Gürcistan arasında çıkan savaş kömür fiyatlarını artırdı. Enerjinin büyük bir kısmını elinde bulunduran Rusya fiyatların iki katına çıkmasını sağladı. Maden ocaklarında çeşitli kısıtlamalar getirdiler. Gecen yıl 290 Dolara aldığımız kömürün tonunu artık yerinde 500 Dolara alıyoruz. Nakliye ve karımızı koyunca fiyat 600 YTL'nin üzerine çıkıyor. Bu artıştan dolayı vatandaş çeşitli yakıt türlerine yöneldi. Bazı vatandaşlar ise geçen yıl aldıkları kömürün üçte birini ancak alabiliyorlar. Alternatif olarak odun mu olur, tezek mi olur, onu bilmiyorum ama bu artışa bir çözüm bulunmalı" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 15:00:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?