18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Kontrol için sayaç şart

Ardahan İl Genel Sekreteri Mete Özdemir, şebeke suyu olan köylerde su tüketiminin kontrollü kullanımını sağlamak için sayaç uygulaması yapılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. 

Ardahan'da su sorunun çözüldüğünü ancak zaman zaman suların yetersiz olduğu konusunda şikayetler aldıklarını ifade eden Genel Sekreter Mete Özdemir, "Köye su getirmek için devletin milyonlarını harcamışsınız ardından kontrolsüz kullanım sonucunda suların yetersiz olduğunu görüyoruz. Köylere getirilen suların yeterli olmasının tek nedeni kontrollü kullanmaktan geçer. Vatandaşın kontrollü kullanımını sağlamak için de mutlaka su sayaçlarının takılması gerekiyor. Yönetmenlikte de bu konuda bir hüküm söz konusudur. Köy muhtarlığı olarak hanelere su sayaçları taktırılıp geliri ile de köye bir bütçe oluşturularak su arızaları için kullanılabilir. Bu uygulamayı yaptığımız zaman su yetersizliği diye bir sıkıntı olmayacaktır. Amacımız suyun kontrollü kullanımını sağlayarak su kaynaklarımızın tükenmesinin önüne geçmektir. Sularımız sonsuz ve tükenmez kaynaklar değildir. Hayati değeri çok önemli olan sularımızı kontrollü kullanmak zorundayız. Dünyada su kaynakları hızla tükendiği gibi ilimizde de su kaynakları hızla azalmaya başlıyor. Köylü vatandaş olaya kendi açısından bakarak köylerde su parası vermek istemez. Bu işin başka alternatifi yok. Su ücretsizdir diye içme suyu ile bağ bahçe sulanmaz. Bağ bahçe suladığın zaman diğer vatandaşın hakkına tecavüz ediyorsun. Kimsenin hakkı yoktur, başkalarının içme suyu ile bağ bahçe sulamaya. Su harcamasını her ne şekilde kullanacaksan mutlaka kontrol altına almak zorundayız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 14:20:36
Güncelleme :18 Eylül 2008 Perşembe 17:45:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
turgut çiçek IP: 85.105.179.xxx Tarih : 30.09.2008 02:06:34

ARDAHAN DA SU SIKINTISI OLDUGUNU SOYLEYEMEYIZ CUNKU SU KAYNAKLARI BOL ONUN ICINDE SU FATURASINI KOYLUYE YUKLEMEK OLMAZ.ZOR GECINEN KOYLU SUYUDA MI ICMESIN KANA KANA ONDANDA PARA ALINMASIN KOYUN KAYNAKLARI VAR YETERINCE AYRICA BAGDA YOK BAHCEDE NEYI SULAYACAKLAR SAAT KOYULURSA KOYLU BUNUN ALTINDAN KALKAMAZ ELEKTIRIGI ODEYEMEYEN HALK BOŞA AKAN SU ICIN NEDEN PARA ODESIN.KURA NEHRI SULAMA BARAJI YAPILIRSA SORUNDA ORTADAN KALKAR.BOŞA AKIYOR YATIRIM YAPILACAKSA BARAJ YAPILSIN SULAMA PARASI ORDAN ALINSIN TARIMDANDA VERIM ALMIS OLUR KOYLUNUN YUZU GULER BIRAZ.METE ÖZDEMİR BEYE SELAM SULAMA KONUSUNDA BIR CALISMASI VARMI BILGILENDIRIRSE BU KONUDA SEVINIRIZ