23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

Kurs bitti sıra bal almada

ÇILDIRDA ARICILIK KURSU BİTTİ SIRA BAL ALMADA

Ardahan Çıldır ilçesinde Ardahan Arı Yetiştiricileri Birliği’nin Sodes Projesi kapsamında başlattığı ’’Bal Tutan Eller Sodes’i Bekler ‘’kapsamında bayanlara yönelik düzenlenen kurs tamamlandı.

Çıldır ilçe Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa başlatılan kursa yoğun ilgi olurken toplam 91 kişi katıldı. 80 saat süren arıcılık kursunu tamamlayan vatandaşlara düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Çıldır Belediyesi toplantı salonunda yapılan törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Hüseyinoğlu,Çıldır Belediye Başkan vekili Cumhur Coşkun,İlçe Halk Eğitim Müdürü Hamza Dursun ve Ardahan arı Yetiştiriciler Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belgelerini alan kursiyerlerden Ardahan Arı Yetiştiriciliği Birliğine üye olan katılımcılara ise bir kovan ve 10 adette arıcılıkla ilgili malzeme verildi.

Törende konuşan Arı yetiştiriciliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, “Çıldır’da yaptığımız kursa göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederim. Umarım bundan sonra buradan edindiğiniz bilgi ile daha verimli bir arıcılık yaparsınız. Şuan Çıldır ilçesinde 3 bin 500 kayıtlı arı kovanımız var ben bunun daha da yükselmesini istiyorum. Bu kurslarla arıcılıkta ülke genelinde çokta iyi bir yerde olmayan ilimizi daha üst seviyelere çıkarmak ve Ardahan balını ve Kafkas arısını dünyaya tanıtmayı hedefliyor ve bu hedefe de emin adımlarla ilerlediğimiz düşünüyorum” dedi.

İlçe Halk Eğitim Müdürü Hamza Dursun da konuşmasında, “İlçede toplam 32 adet kurs açmış bulunmaktayız, amacımız insanlarımıza faydalı olmak, gençlerimiz kahve köşelerinde kurtarmak, bunda da başarılı olduğumuz aşikardır. Çünkü şuan arıcılık kursuna katılıp ve tamamlayan 91 kursiyerin yaklaşık 60 – 65 kişisi bizim organizasyonumuz neticesinde katılmıştır. Özellikle bayanların ilgi göstermesi beni oldukça memnun etmiştir. Bundan sonrada bu tür faaliyetler devam edeceğiz. Yeter ki halkımız bu kurslara katılmak için müracaat etsin bizimle beraber olsun” dedi.

ÇILDIRDA ARICILIK KURSU BİTTİ SIRA BAL ALMADA
ÇILDIRDA ARICILIK KURSU BİTTİ SIRA BAL ALMADA
ÇILDIRDA ARICILIK KURSU BİTTİ SIRA BAL ALMADA
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2011 Cuma 09:52:03
Güncelleme :9 Nisan 2011 Cumartesi 13:45:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?