18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Kursa yoğun ilgi

ARDAHAN’DA DART ANTRENÖRLÜK KURSUNA YOĞUN İLGİ

Bocce ve Dart sporlarının ülke genelinde tanıtılması, altyapısının hazırlanması, yaygınlaştırılması ve desteklenmesine yönelik proje çerçevesine göre Dart branşların da 1. Kademe yardımcı antrenör kursu Ardahan’da başladı.

Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda ve Gençlik Merkezinde Dart Federasyonu Milli Antrenörü Nafiz Çelebi tarafından verilen kursta ilk olarak Genel Antrenman bilgileri ve Spor Bilgileri dersleri kursiyerlere aktarılarak bilgilendirilip daha sonradan sınava tabii tutulacaklar. Kursa katılan 40 kişi son iki günde uygulamalı teknik ve taktik sınava tabi tutulacak ve başarılı olanlar Dart Branşında Antrenörlüğü hak edecekler. Ardahan ili ve çevrelerinden ilginin yoğun olduğu Dart kursu 1 ve 8 Mart tarihleri arasında devam edecek.

Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürü Suat Ekinci yaptığı açıklamada, Ardahan’da hemen hemen bütün branşlarda Antrenörlük kurslarının açıldığını belirterek, “Ardahan insanının bu kurslara ilgisi oldukça büyük, ben inanıyorum ki sporcu yetiştirmede bu tür faaliyetlerin ileride kendilerine ve spora büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Dart Federasyonu Milli Antrenörü Nafiz Çelebi, “Bu proje kapsamında son gün lise ve ortaokullarda olmak üzere Ardahan il birinciliği düzenledik, buradan dereceye giren sporculardan dördünü proje kapsamında ileriki aylarda bir Türkiye şampiyonası yapılması planlıyor ve bu şampiyonaya burada dereceye girecek sporcular oraya alınacak bu proje ile birliktede burada bu sporu geliştireceğiz ve yaygınlaştıracağız. Federasyonumuzun birinci amacı budur ve inşallah bunu da burada başaracağız” şeklinde konuştu.

ARDAHAN’DA DART ANTRENÖRLÜK KURSUNA YOĞUN İLGİ
ARDAHAN’DA DART ANTRENÖRLÜK KURSUNA YOĞUN İLGİ
ARDAHAN’DA DART ANTRENÖRLÜK KURSUNA YOĞUN İLGİ
ARDAHAN’DA DART ANTRENÖRLÜK KURSUNA YOĞUN İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2011 Pazartesi 16:22:05
Güncelleme :7 Mart 2011 Pazartesi 21:00:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?