23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

Kurucu rektör evinde

Ardahan Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, gerekirse bir kulübeye masasını koyarak çalışacağını söyledi. 

Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahan'a gelerek bir basın toplantısı düzenledi. Rektörle birlikte Ardahan'a gelen AK Parti Milletvekili Safet Kaya ilk sözü alarak, "Rektörümüz memleketimizin çocuğu, kardeşidir. Ardahanımız'a yeni bir ufuk kazandıracağına inanıyoruz. Ardahan üniversiteye kavuştuysa bunun tek sebebi Başbakan Tayip Erdoğan'dır. Başbakanımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Başbakana ısrarlı taleplerimiz doğrultusunda Ardahan'a üniversite kurulması için gerekli talimatları verdi. Üniversite demek bacasız bir fabrika demek, Ardahan'ın kalkınması ve gelecek yarınların Ardahanlının olması demektir" dedi. 

Ardahan Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ramazan Korkmaz ise "Bugün benim için bir dönüm noktası. Ümit ediyorum ki Ardahan içinde bir dönüm noktası olur. Bugün üniversitesi rektörü olarak buradayım. Üniversiteler bulundukları bölgeleri hem ilmi, hem de ekonomik olarak katkı sunarlar. Bugün benim hayatımın dönüm noktasıdır. Ümit ediyorum ki Ardahan için de dönüm noktası olacak. Ben öğrenciyken babam 'Oğlum yolları yürüyerek aşmamız mümkün değil. Ancak ışığa karışarak yolları aşabiliriz' demişti. Ben de 'Işığa karışmak nedir baba?' dediğimde bana 'okuyacaksın evladım' demişti. Bundan sonra Ardahanlıların ışığa karışmasına vesile olmak için çaba harcayacağım. Ardahan Üniversitesi sadece Ardahan için değil Kafkaslar ve Orta Asya içinde bir dönüm noktası olacak. Ermenistan ve Gürcistan'a da sahip çıkacağız. Orta Asya'ya sahip çıkacağız. Amacımız, Avrasya coğrafyasında bir kalkış noktası olmaktır. Ardahan Üniversitesinin kurulmasında emeği ve katkısı olanlara teşekkür ediyoruz. Ülkemizin geleceği için
bütün siyasi kimlikleri çıkarmamız ve ayrışmalardan uzak durmalıyız. Sizlere hizmet etmeye geldim. Bu düşünceler doğrultusunda bizi karşılamaya gelen Ardahan halkına çok teşekkür ediyorum. Gerekirse ben kulübeye masamı koyar görevimi yaparım, önemli olan o iradenin ortaya koyulmasıdır. Üniversitenin kurulmasıdır" şeklinde konuştu. 

Rektör Profesör Doktor Ramazan Korkmaz daha sonra Ardahan Valisi Selim Cebiroğlu'nu da makamında ziyaret etti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 14:14:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?