18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Kuşaklama çalışması start aldı

Ardahan Belediyesi ve Devlet Su İşleri tarafından Atatürk Mahallesinde Sel Tehlikesine Karşı kuşaklama çalışması başlatıldı.

Daha önce kar sularının erimesi ve aşırı yağan yağmurlar sonucu sel oluşması nedeniyle küçük sanayi sitesi ve Atatürk mahallesinde yığılan pislik ve çamur birikimini ortadan kaldırmak için, Atatürk mahallesi çevre yolunun üst kısımlarında 20 metre genişliğinde kuşaklama kanal çalışması yapılacak.

Kuşaklama kanalının yaklaşık iki kilometre uzunluğunda, alt genişliğinin bir metre, üst genişliği iki metre, derinliği ise bir buçuk metre’ olacağı belirtilirken, yapılan trapez kanalında biriken suyun alabalık deresine aktarılacağı kaydedildi.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Belediye olarak tedbir amacıyla yaptıkları kuşaklama kanal çalışması ile yağan şiddetli yağmurun sele dönüşerek zarar vermesini engellemek olduğunu belirterek, ihtiyaç olan mahallelerde de plan ve program içerisinde trapez kanal çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2012 Salı 13:19:28
Güncelleme :23 Haziran 2012 Cumartesi 16:04:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?