23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

Müftü son noktayı koydu

MÜFTÜ SON NOKTAYI KOYDU

Ardahan Müftüsü ve Diyanet Vakfı Ardahan Şube Başkanı Galip Akın, Ardahan Merkez Camisi için yeni abdesthane çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

Akın, makamında düzenlediği basın toplantısında, Ardahan Merkez Camisi için yapılacak olan abdesthanenin cami görüntüsünü bozacağı şeklinde bazı kesimler tarafından tepkiler olduğunu söyledi.

Tepkilerin yerinde olmadığını ifade eden Akın, şunları kaydetti:

“Biz Merkez Camisi için abdesthane yapmaya çalışırken, bazı kesimler, yapacağımız abdesthanenin caminin görüntüsünü bozacak veya önünü kapatacak diye algılıyorlar. Böyle bir durum söz konusu değil. Biz oraya, yani mevcut abdesthane yerine daha modern bir abdesthane yapmak istiyoruz. Kısacası merkez camisine uygun bir abdesthane yapmak istiyoruz. Aslında gelip bize teşekkür etmeleri gerekirken, bizi eleştirmeleri doğru değil. Biz nasıl olurda camiye zararlı bir iş yaparız. Bizi eleştirenler, neden birde gidip cami cemaatini dinlemiyorlar.”

Yıllardır merkez camisinde abdest almak için uygun yer olmağından dolayı tepki aldıklarını dile getiren Akın, “Yıllardır bizim için en önemli sorunlardan biri, merkez camisi için abdesthanenin olmayışıydı. Vardı, fakat varlığı ile yokluğu birdi. Dolayısıyla biz aynı yere, modern bir abdesthane yapmak istiyoruz. Örneğin merkez camisi olmasına rağmen, morg yoktu. Yapılacak olan abdesthanede bay, bayan ve özürlülere yönelik ayrı bölümler olacak” şeklinde konuştu.

Yapılacak olan yeni abdesthanen cami görüntüsünü güzelleştireceğini dile getiren Akın, 260 metrekare alan üzerinde iki katlı yapılacak olan abdesthaneyi bu yıl Diyanet Vakfı olarak bitireceklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2011 Salı 17:33:00
Güncelleme :27 Temmuz 2011 Çarşamba 18:30:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?