23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

Muhabbete devam

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Ardahan'ın Göle ilçesini ziyaretinde, Türkiye'de huzurunu, birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlerin olduğunu fakat buna asla imkan vermeyeceklerini belirterek, "Dedikodulara, spekülasyonlara hiç aldırış etmeden, etle-tırnak misali, muhabbetimizi devam ettireceğiz" dedi. 

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, AK Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya, Ardahan Valisi Selim Cebiroğlu ve beraberindeki heyetle birlikte gittiği Göle ilçesinde Göle Kaymakamı Ali Uysal'ın izinli olması nedeniyle yerine bakan Çıldır Kaymakamı Önder Çam, Göle Belediye Başkanı Sabri Muratoğlu, partililer ve vatandaşlar tarafından Hükümet Konağı önünde karşılandı. 

Bakan Başesgioğlu ilk olarak kaymakamlık makamına geçti ve Kaymakam Çam'dan ilçenin sosyal ve ekonomik durumu ile ilgili bilgi aldı. Sık sık eğitimin önemine vurgu yapan Bakan Başesgioğlu, ilçede kaç okul olduğu ve öğretmen açığının bulunup bulunmadığına ilişkin sorular sordu. 

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Aras da, "İlçemizde şu an öğretmen ve okul açığı bulunmuyor. Ancak yeni açılan Anadolu Lisesi'ne öğretmen gerekiyor. Bu da Kasım ayında yapılacak 75 sözleşmeli öğretmen atamasıyla kapatılacak" şeklinde cevap verdi. 

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Halil İbrahim Yılmaz ise Başesgioğlu'na ilçenin spor alanındaki faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Yılmaz, ilçenin atletizm branşındaki başarısının, ülke sıralamasında üst sıralarda olduğunu ve 8 milli koşucu, 1 milli antrenörün bulunduğunu söyledi. 

Ardahan Gençlik ve Spor Müdürü Metin Çimli de, Göle ilçesinin stadyum çalışmasının sürdüğünü ve kısa sürede faaliyete geçeceğini ifade ederek, ilçeye Gençlik Merkezi yapılacağını, bunun için de ödeneğin hazır olduğunu bildirdi. 

Bakan Başesgioğlu buradan Göle Belediyesi'ne geçti. Belediye Başkanı Sabri Muratoğlu, belediyenin hizmetleri hakkında verdiği brifingde, "80 yıllık ilçenin kanalizasyon sorununu bizim başkanlık dönemimizde çözmüş bulunmaktayız. 42 bin metre kanalizasyon döşedik, 50 bin metrekare kilit parke ile yolları yaptık. Bunun 20 bin metre karesini Esenyurt Belediyesi karşıladı. İlçemizde 24 saat su akmakta ve belediyecilik anlamında bir sorun bulunmamaktadır" diye konuştu. 

Bu sırada Sadrettin Öztürk isimli bir vatandaşın, "Sayın Bakanım, bizim burası 8 ay kış altında olan bir bölge. Bizim bu durumu avantaja çevirebilmemiz için sizden buraya bir kayak tesisi sözü vermenizi istirham ediyoruz. Ben tüm Göleliler adına konuşuyorum. Lütfen bu konuda bize yardımcı olun ve kesin bir söz verin" demesi üzerine Bakan Başesgioğlu, "Ben siyaset hayatım boyunca hiçbir zaman kesin bir söz vermedim. Ancak müsterih olun. Biz bu konuyu değerlendireceğiz ve yaptığımız zaman 'Yaptık' diyeceğiz" şeklinde konuştu. 

Gölespor Kulüp Başkanı Çayan Çapan'dan takımın durumunu da öğrenen Başesgioğlu, Gölespor için de yardımlarda bulunacağını ifade etti.

Ülke meselelerine de değinen Bakan Başesgioğlu, şunları söyledi:
"Ülkemizde huzurumuzu, birliğimizi beraberliğimizi bozmak isteyenler var. Ancak, buna imkan vermeyeceğiz. Bu topraklar bizim atalarımızdan, bize miras kalan topraklar. Yüz yıllarca nasıl huzur içinde yaşadıysak öyle yaşamaya devam edeceğiz. Bunun için sizlere çok önemli görevler düşüyor. Dedikodulara, spekülasyonlara hiç aldırış etmeden, etle tırnak misali, muhabbetimizi devam ettireceğiz. Bizim ülkemizin çok kaynakları var, çok fırsatları var. Ama yine de birlikte çok çalışmamız gerekmekte. Göle halkının yakın ilgisinden çok memnun kaldık. Hepinize çok teşekkür ederim." 

Belediye Başkanı Muratoğlu'nun, adına festivaller düzenlenen 'Göle kaşarı'ndan ikram ettiği Bakan Başesgioğlu daha sonra karayoluyla Erzurum'a hareket etti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 14:02:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?