22
Mayıs
2024
Çarşamba
ARDAHAN

Öğrenciler Ardahan Kalesi’nde

BİLİNÇLİ GENÇLER KULÜBÜ ARDAHAN KALESİ’NDE

Ardahan Üniversitesi Bilinçli Gençler Kulübü öğrencileri kentin simgelerinden olan Ardahan Kalesi’nde buluştu.

Ardahan’ın tarihi dokusuna canlılık kazandırmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren kulüp üyeleri, tarihi Ardahan Kalesi’ni incelemek ve kent kültürü için daha etkili bir mekan haline getirmek için gezi alanı olarak belirledi.

ARÜ Sağlık ve Kültür Spor Daire Başkanı Özcan Arıkan, YÖK desteğiyle ülke genelinde oluşturulan gençlik kulüpleri aracılığıyla kültürel faaliyetlere ağırlık verdiklerini belirtti. Arıkan, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden üniversite öğrencilerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Kendilerin ülke genelini içine alan kültürel bir etkinliğin Ardahan Şubesi olarak gördüklerini kaydeden Bilinçli Gençler Kulübü Başkanı Ayşe Yeşiltaş, projenin tüm eğitim kurumlarındaki öğrencileri bir araya getirerek, sosyal ve kültürel sorunlara çözüm arayışında bulunduğuna dikkat çekti.

“Projenin hedef kitlesi tüm dünyada başta da Türkiye’deki bütün üniversite öğrencileridir. Amacımız çevremizdeki genç nüfusun çevrelerinde var olan sosyal sorumluluklara karşı, duyarlılıklarını artırarak bilinçlenmeyi sağlamaktır” diyen Yeşiltaş, üniversite olarak özellikle tarihi değerlere önem verdiklerini ve tarih bilinci oluşturma hedefiyle hareket ettiklerinin altını çizdi. “Haydi, bilinçli gençler el ele, şanlı tarihin izleri bizimle sloganıyla yola çıktık” diyen Yeşiltaş, Ardahan Kalesi’nden başlayarak tarihi değerlerin eksikliklerini tespit ederek yenileme çalışmalarına başlandığını anlattı.

Öte yandan Bilinçli Gençler kulübü ilk toplantısını YÖK kararıyla Ankara’da gerçekleştirdi. Toplantıda kulüp sorunları, projeler ve koordinasyon konuları masaya yatırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2011 Pazartesi 13:42:00
Güncelleme :7 Mart 2011 Pazartesi 20:58:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?