24
Mayıs
2024
Cuma
ARDAHAN

Öğrencilerden öğretmen açığına tepki

Ardahan'da yaşanan öğretmen açığı geçici öğretmenlerle kapatılmaya çalışılırken, okuldan öğretmenleri alınıp başka okula verilen öğrenciler valilik önünde toplanıp tepki gösterdi.

Her yıl ÖSS'de son sıralarda yer alan Ardahan'da yaşanan öğretmen açığına tepki yağıyor. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ve velilerin tepkisinden sonra liselerde bulunan öğretmen açığına öğrenciler de tepkilerini gösterdi. Öğretmen olmadığı için derslerinin boş geçtiğini belirten Ardahan Lisesi son sınıf öğrencileri, valilik önünde toplanarak 'Biz kaldırım serserisi değil, üniversite öğrencisi olmak istiyoruz. 

Ardahan'ın geleceği biziz. Torpil değil eşitlik istiyoruz. Seçilmiş öğrenci istemiyoruz.' şeklinde pankart açarak eylem yaptı. "Lisemizde bulunan öğretmenler alınıp başka liseye verildi." diyen öğrenciler, bu durumun çözülmesini istedi. Öğrenciler, okullarında geometri, analitik geometri, matematik ve bazı derslerin boş geçtiğini ifade ederek, bu derslere giren öğretmenlerin bazı yetkililer tarafından 'diğer okullar daha başarılı' denilip oralara verildiğini ileri sürdü.
 
Ardahan'ın ÖSS'de bu yüzden son sırada yer aldığını iddia eden öğrenciler, "Hem derslerimiz boş geçiyor, hem de niye ÖSS'de başarısızsınız diye bize dert yakınıyorlar. Şu an ders yapmamız gerekirken gelip bu tür boş işlerle uğraşıyoruz. Biz eğitim istiyoruz. Öğretmen istiyoruz. Ardahan'ın geleceği bizlerin elinde. Ama şu düştüğümüz duruma bakın." diye konuştular.

Yaklaşık 30 öğrencinin toplandığı valilik önünde, öğrenciler kendi aralarında seçtiği öğrencileri Vali Selim Cebiroğlu'nun yanına göndererek öğretmen sorunun çözülmesini istedi. Yaklaşık bir saat valilik önünde bekleyen öğrencileri okul müdürü 'haydi derse' diyerek okula götürmeye çalıştı. Öğrenciler ise tepkilerini, "Hangi derse, öğretmen olmayan derse, herhalde kendi kendimize ders anlatacağız." sözleriyle dile getirdi. Öğrenciler daha sonra Okul Müdürü Şinasi Lağımcı tarafından toplanarak okula götürüldü.

Ardahan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri öğretmen sorunu için bakanlıkla yazışmaların devam ettiğini bildirdi. Eğitim ve öğretim yılı başında yaklaşık 350 öğretmen açığı ile başlanan Ardahan'da öğretmen açığı geçici öğretmenlere kapatılmaya çalışılıyor

Siyasal Birikim
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 11:23:25
Güncelleme :29 Eylül 2008 Pazartesi 11:25:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?