18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Öğüt, projemi çaldı

SHP Ardahan İl Başkanı Erkan Şahmar tarafından dün yapılan yazılı basın açıklamasıyla ‘Kahveden Tarlaya’ projesinin kendisine ait olduğunu söylemesi Ardahan’da şok etkisi yarattı.

Şahmar'ın konuyla iligli basına verdiği demeç ise şöyle:

- "Deniz Baykal iki yıl önce Ardahan'a geldi, köylerdeki kahveleri gezdi ve Kahveden Tarlaya Projesini başlattı" deniyor. Halbuki Deniz Baykal sadece Ardahan Belediyesi'ni ziyare etti. Partisine ve başka hiç bir yere uğramadan Artvin yolu üzerinden Ardahan'ı terk etti.

- “18. 08. 2008 Pazartesi günü yerel ve ulusal gazetelerde çıkan ‘Kahveden Tarlaya Organik Tarım’ projesine sahiplenmeleri beni olağanüstü hayretlere düşürmüştür.

- 1999 Yılında arkadaşlarımla birlikte Ardahan’ın gizli işsizliğini çözmek için geliştirdiğimiz ve üzerine çokça çalıştığımız ‘Kahveden Tarlaya Organik Tarım’ projesini uygulamaya geçtik. İlk etapta 10 dönüm üzerine patates, 40 dönüm şekerpancarı,1 dönüm havuç, 1 dönüm taze soğan, şalgam ve turp olmak üzere çeşitli sebze tarımına başladık. 2007 yılında 54 dönüm olan ekili alanlarımızı 2008 yılında 77 dönüme çıkararak başarı elde ettik”

- Bu proje Sulakyurt köyü üzerinde bulunan ve iş adamı Şefik Demirciye ait olan arazi üzerinde toplam 7 dönüm patates ekerek, 5 işsiz genci daha istihdam ediyoruz diyen SHP Ardahan İl Başkanı Erkan Şahmar, “bu çalışmayla birlikte toplam 45 kişi işsiz genci organik tarım üretiminde emek ve söz sahibi yaptık. Bundan da her kes memnun. Kahveden tarlaya projesinin SHP İl Başkanı Erkan Şahmar’ın olduğunu her kes çok iyi biliyor.

- Milletvekili Öğüt’ün sahiplenmesi tabi ki hoşumuza gitti, ancak emeğimizi, adımızı ve hakkımızı teslim etmenin bir erdem gereği olması gerekirken, sözde solu ve emeği savunan Ensar Öğüt’ün bu erdemliliği göstermemesi bizi ve arkadaşlarımızı fevkalade üzmüştür. Bu projenin kendilerine ait olduğunu iddia etmeleri kocaman bir yalandan ibarettir”

- Ardahan’daki sorunlarla ilgili proje ve programa ihtiyaçlarının olduğunu bilseydim, başka alanda ve anlamda geliştirdiğim projelerden bir kaçını Öğüt’e de verebilirdim.  “Geçtiğimiz yıl Ardahan’a ziyarette bulunan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ardahan belediyesini ziyaret edip kendi partisinin il binasına bile uğramadan Sulakyurt ve Değirmen köyü sapağından Artvin’e geçmiştir. Yol güzergâhında bu iki köyümüze uğramadan ve bu köylerde kahve olmamasına rağmen, Kahveden tarlaya projesini kime önerdi. Bu tamamen emek Ensar Öğütün düzmecesidir Başkalın haber olmamsın rağmen ve bilgi hırsızlığıdır. Gereğinin yapılması için tekzip isteyeceğim”

Kenthaber
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 04:35:36
Güncelleme :21 Ağustos 2008 Perşembe 04:43:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?