18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Öncelik yaşlılarda

Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanan Doktor Nejat Akın görevine başladı.
Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü görevine başlayan Dr. Nejat Akın, ilk önceliğinin yaşlı nüfusun sağlık taramasından geçirilmesini sağlamak olduğu ifade etti.
 
Dr. Akın, "Ardahan nüfusunun büyük çoğunluğunu yaşlılar oluşturuyor. Yaşlı nüfusun sağlık taramasıyla ilgili çalışmalara başladık. Kısa süre içerisinde projemiz hayata geçirilecektir. Pilot bölge olarak Ardahan merkezde uygulama yapacağız. Daha sonra ilçe ve köylerin tamamında bu uygulamayı yaygınlaştıracağız. Ambulanslı ve tam kapasiteli bir kadro oluşturarak yaşlılarımızın ayağına giderek kapsamlı bir sağlık taramasından geçireceğiz. Bunun dışında il genelinde sağlık taraması yapacağız. Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü olarak iyi bir ekiple Ardahan'ın tamamının ayağına giderek hastaneye gelmeyen, sağlığını ihmal edenlerin sağlık taramasından geçirilmesini sağlamaktır" diye konuştu. 

Ardahan genelinde uzman hekim sıkıntısının olmadığını kaydeden Ardahan İl Sağlık Müdürü Nejat Akın, "51 pratisyen doktorumuz var. Yeni ataması yapılan 15 doktor daha kısa sürede gelerek Ardahan'daki görevlerine başlayacak. Ardahan genelindeki mevcut sağlık ocakları ve sağlık evlerine gereken doktor ve ebe takviyesini yaparak vatandaşa daha iyi sağlık hizmeti vermeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 18:14:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?