18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

ÖSS şampiyonluğu buraya kadarmış...

ÖSS'de Ardahan birincisi olan 432 öğrencinin eğitim gördüğü Çıldır Lisesi'nde bu ders yılında öğretmen sayısı 21'den dörde düştü.

Doğu Anadolu'nun en başarılı eğitim kurumlarından biri olarak gösterilen Çıldır Lisesi 2007- 2008 eğitim yılına 432 öğrenci ve 21 öğretmenle başlamıştı. Ders yılı içinde öğretmenlerin bir bölümü eş, bir bölümü de askerlik durumları nedeniyle liseden ayrıldı. Ders yılı sonlarına doğru toplam 12 dersten, matematik, fizik, kimya, tarih, felsefe, psikoloji dersleri öğretmen olmadığı için boş geçmeye başladı. 

Öğrenciler kırgın: "İyi düzeyde bir eğitim almak hakkımız değil mi? Gelen öğretmenin hemen tayini çıkıp gidiyor. Yeni gelen öğretmene alışana kadar okul bitiyor."
Ardahan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldırım ise çaresiz: "Yıla 21 öğretmenle başladık. Eş tayinleri ve bazı erkek öğretmenlerin askere gitmesi üzerine öğretmen sayısı dörde düştü. Eksikliği ücretli öğretmenle gidermeye çalıştık. Ücretli öğretmen olanlar da daha sonra daha iyi iş olanağı buldukları için İstanbul'a gitti..."

Radikal
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 15:12:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burcu akci IP: 85.104.113.xxx Tarih : 13.05.2008 18:43:53

yazık degıl mı o cocuklara geleceklerıyle oynanıyor herkez bunun farkındadıur umarım.sonrada eğitim şart denılıp gecılıyor ben bu sıstemı anlamıyorum yazık dıyorum ve baska bısey demıyorum .sırf doguda öğretmenlık yapmammak ıcın ordan bı sekılde gıden saygıdeger hocalarımız yuzunden bızım cocuklarımız gelecege kımbılır kac adım gerıden ve sansız baslıyorlar.bırılerı bu olaya el atsın