27
Mayıs
2024
Pazertesi
ARDAHAN

Oy baskısı yüzünden!

Ardahan'da eşine az rastlanır bir boşanma davası görüldü. 45 yıl aynı yastığa baş koyan Mert çifti, incir çekirdeğini doldurmayacak bir sebepten ayrılma noktasına geldi. Çıldır ilçesine bağlı Akkiraz köyünde yaşayan 70 yaşındaki Gülşah Mert, 73 yaşındaki eşi Mehmet Mert'e boşanma davası açtı.

Gerekçe olarak da 29 Mart yerel seçimlerinde muhtar adayı olan damadına oy vermediği için kocasının kendisine uyguladığı baskıyı gösterdi. Yaşlı çiftin arasını bulmak için seferber olan köy halkının tüm çabaları da Gülşah nineyi kararından vazgeçiremedi.

İlçede şaşkınlık uyandıran hadise, Mert çiftinin damadı Durmuş Ocak'ın muhtarlık seçiminde aday olmasıyla başladı. Damat, kayınpederinden destek aldı. Ancak kayınvalide Gülşah Mert, oy vermeyeceğini söyledi. Bunun üzerine huzursuzluklar başladı ve yaşlı çiftin arası açıldı.

 İddialara göre Mehmet Mert, seçimde, "Damadımıza oy ver." diye sürekli eşine baskı uyguladı. Daha sonra da, "Neden oy vermedin?" diyerek sürekli tatsızlık çıkardı. Baskılara dayanamayan Gülşah nine de soluğu Çıldır Adliyesi'nde aldı. Yaşadıklarını gerekçe göstererek boşanma davası açtı. Akkiraz'da eşinden ayrı evde yaşayan yaşlı kadın, şimdi resmen ayrılacağı günü beklemeye başladı.

Eşinin kendisine rahat yüzü göstermediğini ileri süren Gülşah Mert, her duruşmada kendilerine eşlik eden köylülerin 'vazgeç' ısrarlarına da kulak asmadı. Mehmet Mert ise tüm iddiaları yalanlayarak eşine baskı uygulamadığını savundu. Yerel seçimlerde muhtarlığı kazanan damat Durmuş Ocak da kayınpederi ve kayınvalidesinin uzun zamandır geçinemediklerini dile getirdi. Yaşlı çiftin boşanma davasında mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

 

Sezgin Uygar - Zaman
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 16:30:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?