18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Özlem Ardahan'ın gururu oldu

Bursa'da düzenlenen 23 Yaş Altı Bayanlar Ferdi Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda Ardahanlı sporcu Özlem Kaya'nın 800 metrede Türkiye şampiyonu olması Ardahan'da sevinçle karşılandı.

Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Çimli, şampiyonada Ardahanlı bayan sporcu Özlem Kaya'nın 800 metrede 2 dakika 17 saniyelik derecesiyle Türkiye şampiyonu olması nedeniyle büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Çimli, "Ardahanlı çocuklar son yıllarda bir atılım içerisine girerek birçok yarışmalarda şampiyonluklar elde ettiler. Aynı yarışmada bin 500 metrede Leyla Yılmaz üçüncülük elde etti. Bu sevindirici bir gelişmedir. Bu tür yarışmalarda dereceye giren çocuklara sahip çıkmak gerekiyor" diye konuştu.

Türkiye ile Almanya arasında imzalanan 'Gençlik Politikalarında İşbirliği Protokolü' çerçevesinde Ardahanlı 10 gencin Almanya'nın Köln şehrine gideceğini belirten Çimli, "Almanya'nın Köln şehriyle Ardahan arasında karşılıklı genç değişim programının birinci aşaması 10-19 Temmuz tarihleri arasında Köln'de yapılacak. Ardahan'dan 10 genç sporcu da bu etkinliğe katılacak. Programın ikinci aşamasında ise Almanya'dan 10 genç Ağustos ayı içerisinde Ardahan'a gelecek. Her dönem ödüllendirilmesi gereken milli sporcular, Türkiye şampiyonu sporcular ve gençlik merkezindeki faal gençler bu proje ile değerlendirilerek ödüllendirilmektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 17:49:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sibel yıldırım IP: 88.230.19.xxx Tarih : 11.07.2008 21:22:55

tebrik eder başarılarının devamını dilerim canım.bir ardahan'lı olarak çok mutlu oldum yolun açık olsun destekliyoruz seni sonuna kadar.DURMAK YOK YOLA DEVAM:)