22
Mayıs
2024
Çarşamba
ARDAHAN

Pedallar şehitler için dönüyor

PEDALLAR SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN DÖNÜYOR

Sarıkamış şehitlerini anmak için 11 gün önce İstanbul'dan Kars-Sarıkamış'a bisiklet turu başlatan 10 kişilik sporcu ekibi bugün Ardahan'a ulaştı.

İstanbul Bisiklet İl Temsilciliği'nin, Beykoz, Gebze ve Başakşehir ilçesi belediyeleri ile Karaman Petrol Ürünleri, Polisan ve Türk Kızılay'ın ortaklaşa organize ettiği, bu yıl ikincisi gerçekleşen 'Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu' kapsamında Ardahan'a gelen bisikletçileri, Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürü Suat Ekinci karşıladı. Geceyi Ardahan Öğretmenevi'nde geçiren sporcuların Kars'a startı için bugün Milli Egemenlik Parkı'ndaki Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene Ardahan Valisi Mustafa

Tekmen, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Vali Yardımcıları Sedat Yıldırım, Ahmet Karatepe, İstanbul Bisiklet İl Temsilcisi Tuna Akyüz ve çok sayıda yetkili ile öğrenci katıldı. Akyüz, törende yaptığı konuşmada, Birinci Dünya Savaşı sırasında yapılan Sarıkamış Harekatı'nda Allahuekber Dağı'nda donarak şehit düşen 90 bin kahraman askerin anısına Kars'a bisiklet turu 2. kez başlattıklarını söyledi. Ardahan'dan Kars'a çok iyi duygularla ve bir kavanoza doldurulan Ardahan toprağı ile ayrıldıklarını ifade eden Akyüz, Kars'a tüm sporcuların sağlıklı bir şekilde yola çıktığını kaydetti.

Ardahan Valisi Mustafa Tekmen de bu turun artık geleneksel hale geldiğini belirterek, "Bisiklet turu bilindiği gibi geçen yıl da yapılmıştı. Artık geleneksel hale geldi. Bize böyle tarihi bir olayın yaşattıkları için size teşekkür ediyorum. Bu görevinizin başarılı olmasını istiyorum" dedi.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, bugünün çok önemli bir gün olduğunu belirterek, sembolik olarak bir bisiklete bindi.

Vali Tekmen'in start vermesiyle birlikte ekip, 12 günlük turunu tamamlamak üzere Kars'a pedal çevirdi.

PEDALLAR SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN DÖNÜYOR
PEDALLAR SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN DÖNÜYOR
PEDALLAR SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN DÖNÜYOR
PEDALLAR SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN DÖNÜYOR
PEDALLAR SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN DÖNÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2011 Cuma 14:33:05
Güncelleme :7 Ocak 2011 Cuma 18:30:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?