23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

Piknikçiler adada mahsur kaldı

PİKNİKÇİLER ADADA MAHSUR KALDI

Ardahan'ın Çıldır ilçesinde Çıldır Gölü ortasındaki Akçakale Adası'nda piknik yapan vatandaşlar, adaya giden yolun bozuk olması nedeniyle mağdur oldu.

Akçakale köyü ile Çıldır Gölü ortasındaki Akçakale Adası'ndaki yolun göl sularının ve yağışların etkisiyle bozulmasının ardından piknikçiler hafta sonu adada mahsur kaldılar. Adaya giden yolu kullanarak geçen bir minibüs, daha sonra dalgaların yolun bazı kesimlerini aşındırması sonucu adadan ayrılırken yoldan çıktı. İçinde sadece şoförün olduğu minibüs, devrilmek üzere iken son anda durdu. Olay yerine gelen jandarma trafik ekipleri ve köylülerin de yardımıyla adada mahsur kalan piknikçiler, yolu

doldurarak aracı kurtardılar. Bozulan yolu çevreden getirilen taşlarla dolduran ve adada yine mahsur kalan bir traktörün minibüsü çekmesiyle yol trafiğe açıldı.

Akçakale Köyü Muhtarı Memili Çimşit, "Biz gerekli yerlere sorunu aktardık. Hatta gidip söyledik ama gelen mühendisler ölçüp biçip gittiler. Yaklaşık bir aydır hiç kimse gelmedi. Yetkililerden acil önlem alınmasını bekliyoruz" dedi.

PİKNİKÇİLER ADADA MAHSUR KALDI
PİKNİKÇİLER ADADA MAHSUR KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 11:43:01
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 13:46:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?