23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

'Posof Aşıklar ve Türkü Şöleni'

Posof ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Posof Aşıklar ve Türkü Şöleni', büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Posof, Bükler mevkii ormanlık alanda düzenlenen şölende konuşan Posof Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit, "Adını aşıklar ve türkü şöleni koyduğumuz bu festivalle aşıklık geleneğinin yaşatılmasını istedik. Sevinçlerimizi, mutluluklarımızı, hüzünlerimizi hep türkülerle, ozanlarla anlattık. Bunun için de kültürümüzü yaşatmak için bu ismi koyduk" dedi.

Posof Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar ise, "Bu benim son konuşmam olacak. Çünkü görev sürem dolmak üzere ve kısa bir süre sonra aranızdan ayrılacağım" diye konuştu.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt de, "Bu festivallerin, şenliklerin tek amacı var. Bölgenin tanıtımlarına katkı sunmaktır. Bu festivallerle bölgenin tanıtımına katkı sunmak için bugün aramızda İhlas Haber Ajansı Ardahan Temsilcisi Alper Turgut başta olmak üzere basınımızın temsilcileri buradalar. Amaç bölgemizin en iyi şekilde tanıtımına hep birlikte katkı sunmaktır" şeklinde konuştu.

Aşıklar ve Türkü Şöleni'ne daha sonra katılan ve çalışmaları hakkında geniş bilgi veren AK Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya da, "Bu festivali gerçekleştiren Belediye Başkanımız Şükrü Bozyiğit'i kutluyorum. Bölgenin kalkınması için belediye başkanları başta olmak üzere iktidar ve muhalefet partisi milletvekilleri olarak bölgenin kalkınması için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Şölende, Posoflu gençler tarafından yöreye özgü olarak bilinen davul-zurna eşliğinde deve canlandırmalı deve oyunu sergilendi. Gençler tarafından canlandırılan deve oyununda deveye bindirilenlerden bahşiş alındı. Deveye bir ninenin bindirilmesi ise ilgi çekti. Deveye bindirilen sanatçı Yener Yılmazoğlu ise düşme tehlikesi geçirdi.
Şenlikte Iğdır Kafkas Halk Dansları topluluğu güzel bir gösteri sundu. Festivalde halk ozanları ve Sanatçı Yener Yılmazoğlu bir konser verdi.

Aşıklar Şöleni'ne katılan eski Ardahan Milletvekili Faruk Demir de mini bir konser verdi. Faruk Demir'in konseri esnasında aşırı rüzgar nedeniyle ortalık toz duman olurken birçok çadır rüzgar nedeniyle yerinden söküldü.

Aşıklar ve Türkü Şöleni'ne Ardahan Valisi Yardımcısı Yavuz Gürler, AK Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ve birlerce vatandaş katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 15:57:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?