18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Posof'ta çobanlar mahsur kaldı

Posof ilçesi Ilgar Dağı mevkiinde karla karışık dolu yağışı, meralarda hayvan otlatan çobanların saatlerce mahsur kalmasına neden oldu.

Ardahan'ın Damal ve Posof ilçelerinin yüksek kesimlerine karla karışık şekilde dakikalarca yağan dolu nedeniyle 15 santimetrelik kar kalınlığı oluşurken, Ilgar Dağı eteklerinde hayvan otlatan çobanlar yağış nedeniyle 2 saat mahsur kaldı. Uzun süreli yağan dolu nedeniyle sırılsıklam ıslanan Aşikzülali köyü çobanları İsmail Çakır ve Yüksel Onar, ''Köyün sürüsü dolu yağışı nedeniyle yön değiştirdi. Hayvanları köye götüremedik. İki saat Ilgar Dağı eski bakım evi bölgesinde mahsur kaldık" diye konuştular.

İki saat etkili olan yağmur ve dolu yağışının ardından hayvanlar toplanırken, sürüyü koruyan köpekler ise çobanlarla birlikte hayvanların başında nöbet tuttu.

Karla karışık dolu yağışı 2 bin 540 metre rakımlı Ilgar Dağı Geçidi'nde ulaşımda da aksamalara neden oldu. Haziran ayında hala kar yağdığını ifade eden araç sürücüsü Fehim Gündüz ise, "Gördüğünüz gibi her taraf kar. Allah'tan gelen bir durum, yapacak bir şeyimiz yok. Yarım saatte ancak Ilgar Dağı'nı aşabildik" dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 12:51:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?