23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

Saadet'in katili yargılanıyor

SAADET ÖĞRETMENİN KATİL ZANLISI YARGILANIYOR

Ardahan'ın Göle ilçesinde anaokulu öğretmeni Saadet Ulus'u bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ardahan Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşmasına, sanık Yalçın A. ve avukatları ile Saadet Ulus'un ailesinin avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti tarafından üzerine atılı suçlar ve hakları hatırlatılan Yalçın A., daha sonra savunmasını yaptı.

Hakkındaki suçlamayı kabul eden Yalçın A., ilk duruşmasında söylediği gibi cinayeti planlı olarak işlemediğini iddia etti.

İlk duruşmadaki savunmasını tekrarlayan Yalçın A., cinayeti işlediği gün Saadet Ulus ile konuşmak için Göle'ye geldiğini belirterek, "Ben artık cezamın talebini istiyorum. Bu müebbet de olabilir. Hakkımda vereceğiniz cezaya razıyım. Çünkü vicdanım kanıyor. İlişkimiz 12 Aralık 2009 gününe kadar çok iyiydi. Ne olduysa 13 Aralık'tan sonra oldu. Beklemediğim olumsuzluklarla karşılaştım. Artık cezamın talebini bir an önce istiyorum. Önceki ilişkimizi (Saadet'in) annesi de babası da biliyordu. Biz çok

samimiydik. Vicdanım kanıyor. Artık cezamı istiyorum. Vereceğiniz cezaya razıyım. Onu çok seviyordum. Ama olan oldu. Planlı yapılmış bir iş değil" dedi.

Sanık Yalçın A.'nın savunmasını dinleyen mahkeme heyeti, daha sonra dosyadaki eksikliklerin giderilmesi, alınmayan bir kısım tanıkların ifadelerinin alınması nedeniyle duruşmayı 14 Aralık 2010 tarihine erteledi.

Ardahan'ın Göle ilçesinde anaokulu öğretmeni Saadet Ulus'u bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın ilk duruşması 23 Temmuz 2010 tarihinde başlamış, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşma 14 Eylül 2010 tarihine, adından 26 Ekim'e (bugüne) ertelenmişti.

Ardahan'ın Göle ilçesinde, 12 Mart 2009'da, Göle Merkez Anaokulu'nda görevli öğretmen Saadet Ulus'u(24) okula gitmek üzere evinden çıktığında bıçakla öldürdüğü iddia edilen Yalçın A.(44) hakkında "Kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezası isteniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 14:49:05
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 16:54:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?