18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Saadet'in katiline müebbet

ANAOKULU ÖĞRETMENİ SAADET ULUS DAVASI SONUÇLANDI

Ardahan'ın Göle ilçesinde anaokulu öğretmeni Saadet Ulus'u bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklu bulunan sanık Yalçın Algan, bugünkü çıkarıldığı mahkeme tarafından müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ardahan Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, sanık Yalçın Algan ve avukatları ile Saadet Ulus'un ailesinin avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti tarafından üzerine atılı suçlar ve hakları tekrardan hatırlatılan tutuklu sanık Yalçın Algan, savunmasını daha önce yazılı yaptığını ve pişman olduğunu söyledi. Hakkındaki suçlamayı kabul eden Algan, ilk duruşmasında söylediği gibi cinayeti planlı olarak işlemediğini iddia etti. Algan'ın Avukatı Yaşar Kaya, cinayetin planlı yapılmadığını belirterek,

''Müvekkilim son kez kendisiyle (Saadet Ulus) görüşmek için gitmiştir. Burada kasıt öldürmek değil, kasıt konuşmaktır. Müvekkilim bu nedenle kaçmayıp teslim olmuştur'' dedi.

Sanık Algan'ın savunmasını okuyan mahkeme heyeti, Algan'ı, ''tasarlayarak kasten adam öldürme'' suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırdı.

Yalçın Algan'ın Avukatı Yaşar Kaya, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkilin biraz da medyanın kurbanı olduğunu ileri sürerek, ''Üzgünüz, bu sonucu beklemiyorduk. Müvekkilim biraz da basının kurbanı oldu. Çünkü medyanın gösterildiği gibi cevval değildi. Temyize gideceğiz'' diye konuştu.

Algan, Erzurum Oltu İlçe Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Ardahan'ın Göle ilçesinde, 12 Mart 2010'da, Göle Merkez Anaokulu'nda görevli öğretmen Saadet Ulus'u (24) okula gitmek üzere evinden çıktığında bıçakla öldürdüğü iddia edilen Yalçın Algan (44) hakkında ''kasten adam öldürme'' suçundan müebbet hapis cezası isteniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2011 Salı 12:03:00
Güncelleme :10 Mayıs 2011 Salı 17:45:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?