18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Sağlık karnesine son

Ardahan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamada, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'lu vatandaşların sağlık karnesi ile tedavi olması uygulamasına bugünden itibaren son verildiği belirtildi.

Ardahan SGK İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sağlık yardımına ilişkin işlemleri, kurumumuza devredilen Emekli Sandığı ile Bağ-Kur tarafından yürütülenlerin memnuniyet düzeyinin artırılması, bürokratik işlemlerin azaltılması, işgücü ve zamandan tasarruf sağlanması amacıyla sağlık karnelerinin verilmesi uygulamasına ve vize işlemlerine 07 Nisan 2008 tarihinden (Bugün) itibaren son verilmektedir" denildi.

Açıklamada şu bilgiler aktarıldı: "Emekli, malul aylığı bağlananlar ile Bağ-Kur yaşlılık, malullük ve ölüm aylığı alanlar müracaat etmeden doğrudan, diğer gruplar ise müracaata bağlı olarak hak sahiplikleri oluşturulacaktır. Sistemde aktivasyonları sağlananlar, sağlık kurum ve kuruluşlarına T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, evlenme cüzdanı veya pasaport gibi soğuk damgalı belgelerinden birini ibraz ederek müracaat edeceklerdir. Sağlık kurum ve kuruluşları da T.C. kimlik numarası üzerinden müstahaklığını sorgulayarak, sistemden provizyon aldıktan sonra muayene ve tedavileri gerçekleştirecektir."

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 12:59:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?