22
Mayıs
2024
Çarşamba
ARDAHAN

Seçim çalışmasında şok!

ARDAHAN BBP MİLLETVEKİLİ ADAYI TOPÇU ARDAHAN'DA SEÇİM ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

BBP Ardahan milletvekili adayı Abdullah Topçu, Damal ilçesinde seçim çalışmalarını sırasında bir gurubun tepkisiyle karşılaştı.

Seçim çalışmalarında bulunmak üzere Damal'ı ziyaret eden Büyük Birlik Partisi milletvekili adayı Abdullah Topçu Damal'da ilk girdiği kahvede konuşturulmadı.

Topçu, kahvehane içerisinde bulunan vatandaşlardan müsaade alarak kendini tanıtmak istedi ve kahvecinin tepkisiyle karşılaştı.

Kahvenin içerisinden herhangi bir olaya meydan vermemek için soğukkanlı davranarak dışarı çıktığını belirten Topçu, bu münferit olaydan çok etkilendiğini fakat bu münferit olayın bütün Damallılar'a mal edilemeyeceğini

söyledi. Topçu'nun Ardahan'da herkesin genel başkanı olduğunu söyleyen Abdullah Topçu, "Yalçın Topçu, Damallı, Göleli, Hanaklı, Çıldırlı ve Posoflu hemşerilerimizin de genel başkanıdır" dedi.

Topçu; Damal'ın ve Damallı hemşehrilerinin siyasi iradesine ve tercihine saygı duyduğunu, ancak bu tercihin bir ironiye dönüşmesini anlayamadığını söyledi. Topçu, "Neden Damallı hemşehrilerimiz hep CHP'ye oy verir. Neden Damallı hemşehrilerimiz başka partilere oy vermez" diye konuştu.

CHP adaylarının Damal'ın oylarını her seçimde cebinde gördüklerini, nasıl olsa Damal'ın oyları bizim demelerinin düşündürücü olduğunu belirten Topçu, başka yerlerden oy devşirelim mantığının ise ters tepebileceğini akıllarından çıkarmamaları gerektiğini belirtti.

"Milletin ortak değerleri kimsenin tekelinde değildir" diyen Topçu, "Ortak değerlerimiz kıskançlıkla sahip çıkmamız gereken değerlerdir. Farklılıklarımız ise zenginliğimizdir. O halde bu farklılıklarımızı birbirimizi ötekileştirmek için kullanmamalıyız Damal'ı ötekileştirenleri şiddetle kınadığımız gibi Damal'ın kendisini soyutlaştırmasını da kabul edemeyiz. Alevi ve Sünni ancak ve ancak kardeştir. Kür'dü, Türkmen'i ancak ve ancak kardeştir. Esas olan Ardahan'ı nasıl kalkındırabiliriz. Damal'ı adliyesine

yeniden nasıl kavuşturabiliriz. Damal'ı daha müreffeh daha yaşanılır hale nasıl getirebiliriz" dedi.

Birçok partilinin vatandaşlara giderek Büyük Birlik Partisi'ne verilecek oyların boşa gideceğini söyleyerek vatandaşları yanlış yönlendirmeye çalıştığını belirten Topçu, bu uğraşlarının beyhude olduğunu, Ardahan'da sağduyunun hakim olduğunu, Ardahan'ın artık uyandığını söyledi. Topçu, "Bugün meydanlarda olan her partinin iktidar ya da iktidar ortağı olduğunu söyleyerek Ardahanlı hemşerilerimiz hemen hemen her partiye oy verdiler. Acaba bu oylar kendi deyimleriyle doluya mı gitti? Ardahan'ın hali ortada.

Demek ki verilen oylar hep boşa gitmiş. Şimdi de kendi Genel Başkanlarına verecekler. Eğer onların dediği gibi boşa gidecekse birde böyle boşa gitsin" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2011 Cuma 13:49:05
Güncelleme :27 Mayıs 2011 Cuma 19:04:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?