26
Mayıs
2024
Pazar
ARDAHAN

Şehir suları dondu

Ardahan’da hava sıcaklığının eksi 25 derecenin altına düşmesi nedeniyle şehir şebeke suları dondu ve birçok abonenin su sayaçları patladı.

Ardahan’ın bazı semtlerine su verilemediğini belirten Belediye Başkanı Mikail Kayatürk, "Vatandaşlar evlerindeki suların donmaması için muslukları açık bırakıyor. Bu durum karşısında ana depomuz olmayınca şehir şebeke suyumuzda bir azalma söz konusu. Don nedeniyle bazı semtlerimize su vermekte zorluk çekiyoruz. Çeşmelerin donmaması için vatandaşın suları sürekli açık bırakmasının önüne geçemiyoruz. Donmaması için çeşmelerin sonuna kadar açık olması gerekmez. Akıntı olacak şekilde duyarlı davranıp muslukları kıssalar biz de bu sıkıntıyı yaşamayacağız. Ümit ediyorum ki, önümüzdeki sezon 6 trilyon 500 milyar liraya mal olacak yeni su projemizi hayata geçiririz ve bu sıkıntıları gelecek kış yaşamayız" dedi.
Evindeki bütün muslukları donan Zafer Şentürk isimli vatandaş ise, "Soğuk hava nedeniyle sular dondu. Sularımızı akıtmak için pürmüzle ısıtıyoruz. İnşallah açılır da su akar" dedi. İş yerinin suyu donan Yakup Şanlı isimli vatandaş da, "Geceleri hava sıcaklığı eksi 30 dereceye kadar düşüyor. Ev ve işyerlerimizdeki sular dondu" diye konuştu.

ardahan
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 12:15:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?