22
Mayıs
2024
Çarşamba
ARDAHAN

Şehit öğretmenler anıldı

Ardahan Çıldır ilçesinde kutlanan 24 Kasım Öğretmenler gününe Van da şehit olan meslektaşları damgasını vurdu.

Çıldır Hükümet Konağı önünde Atatürk Büstüne Çelenk koyma ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü ve beraberindeki öğretmenlerle ilçe Kaymakamı Cevat Çelik’i makamında ziyaret etmesinin ardında program salonuna geçildi.

Çıldır Lisesi’nin organize ettiği kutlama programı Çıldır Şehit Öğretmen Sezgin Yolcu Yatılı Bölge Okulu toplantı salonunda yapıldı. Program da İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Hüseyinoğlu’nun günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okudu.

Yeni göreve başlayan öğretmenlerin yemin töreninden ardından Emekli Öğretmen Baha Yunusoğlu’nun konuşmasını yaptı.Çıldır lisesi öğretmeni Nuray Demir’in konuşmasından sonra öğrencilerin sunduğu oratoryom gösterisi büyük beğeni topladı. Van depreminde şehit olan öğretmenlerin damgasını vurduğu programda,şehit öğretmenler için hazırlanan slayt gösterisinde öğretmenler göz yaşlarını tutamadı.Program sonunda Çıldır Eşmepınar köyünden olan Şehit Öğretmen Sezgin Yolcu mezarı başında anılarak dualar okundu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2011 Perşembe 13:38:30
Güncelleme :24 Kasım 2011 Perşembe 13:41:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?