23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

SERKA, proje kabulüne başladı

SERKA, PROJE KABULÜNE BAŞLADI

Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) Proje Birim Başkanı Gülen Coşkun, “Ardahan bölgesinde önemli projeler projeler bekliyoruz” dedi.

Coşkun, SERKA uzmanları ile birlikte bugün Ardahan Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda SERKA'nın projeleri konusunda Ardahan'daki sivil toplum kuruluş temsilcileri, iş adamları ve il müdürlerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

SERKA'nın artık proje kabulüne başladığını belirten Coşkun, Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerinin bağlı olduğu SERKA'nın Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) yeni bir modeli olduğunu söyledi.

Kalkınma ajanslarının illerde ve bölgelerde kalkınmışlık farklarını gidermede önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Coşkun, şunları konuştu: “SERKA, 20 Ekim'den itibaren artık proje kabulüne başladı. Bundan sonra şartları yerine getiren kurumlar proje yapıp en az yüzde 50, en fazla yüzde 75 destek için SERKA'ya başvuracak. Bu uygulama, 6 Aralık'a kadar devam edecek. SERKA, ticaret, sanayi ve turizm alanında en küçük 50 bin, en büyük 600 bin liralık projeleri destekleyecektir.”

Ardahan'dan özellikle kış turizmi konusunda projeler beklediklerini belirten Coşkun, “Ardahan'dan özellikle kış turizmi konusunda alt yapıya yönelik projeler hazırlanabilir. Bunlar, özürlülerin kış turizminden yararlanacağı projeler olabilir. Bunların yanı sıra yabancı turistlerin parklarda yani dinleneceği yerlerle ilgili projeler yapılabilir. Bölgemizde çok güçlü olarak sesimizi duyuracağız ve gitmediğimiz alan, gitmediğimiz yatırımcı, gitmediğimiz yer kesinlikle kalmayacaktır” diye konuştu.

SERKA, PROJE KABULÜNE BAŞLADI
SERKA, PROJE KABULÜNE BAŞLADI
SERKA, PROJE KABULÜNE BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2010 Pazartesi 19:44:00
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 17:40:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?