18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Sivil savunmadan tatbikat

Ardahan'da, Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından, 'Çöken ve yanan binada mahsur kalan vatandaşların kurtarılması" senaryosu ile bir tatbikat düzenlendi.

Tatbikat, Ardahan İl Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından ildeki kurumlarla ortaklaşa gerçekleştirildi. Eski Ardahan Polisevi'nde yapılan tatbikat sırasında, ambulansların polisevine gittiğini gören tatbikattan habersiz mahalle sakinlerinin heyecanlandığı gözlendi. Gerçeğini aratmayan tatbikatta öğrenciler de heyecanlı anlar yaşadı. Tatbikatta, senaryo gereği çöken binada mahsur kalan vatandaşlar ile yangında mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı. Sivil savunma ekiplerinin enkazdan çıkardığı yaralıları sağlık ekipleri ambulanslara taşıdı. Yaralılara ilk müdahaleyi olay yerindeki sağlık ekipleri yaptı.

Tatbikatta yanan bir ev itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Ambulans ve itfaiye sirenleriyle irkilen çevre sakinleri, bina çevresinde toplanarak meraklı gözlerle neler olup bittiğini anlamaya çalıştı. Binanın 5. katında mahsur kalan bir öğrenciyi indirmeye çalışan itfaiye ekibinin kullandığı merdivenin bir anda dengesiz bir şekilde inmesi ise izleyenleri heyecanlandırdı.

Tatbikatı; Ardahan Vali Yardımcısı Alper Balcı, İl Emniyet Müdürü Kemal Sonunur, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Görgülü, Sivil Savunma Müdürü Bülent Teğer, daire amiri, öğrenci ve vatandaşlar izledi.

Tatbikat sonunda bir değerlendirme konuşması yapan Vali Yardımcısı Alper Balcı, "Savaşlarda, tabii afetlerde ve büyük yangınlarda halkın can ve mal kaybını en aza indirmek amacıyla alınan her türlü silahsız, koruyucu ve kurtarıcı tedbir ve faaliyetlerini izledik. Ardahan'ın bu gibi durumlara ne kadar hazır olduğunu görmüş olduk. Bu gibi tatbikatlar sürekli devam edecektir. Yakında amatör telsiz projemizi de hayata geçireceğiz dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 17:42:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?