18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Sorunlar masaya yatırıldı

ARDAHAN'IN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Ardahan'da sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi

Ardahan Öğretmenevi'nde verilen akşam yemeğine Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, AK Parti Milletvekili Saffet Kaya, AK Parti Iğdır Milletvekili Ali Güner, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Organize Sanayi Bölgeler Genel Müdürü Ramazan Yıldırım, İl Genel Sekreteri Mete Özdemir, Oda Başkanları ve sivil toplum örgütleri katıldı.

Bakan Ergün, sivil toplum örgütleriyle bir araya gelmek istediklerini ve Ardahan sorunlarını ilgili kişilerden bire bir dinlemek istediklerini vurguladı. Bakan Ergün, Ardahan'ın sınır kapılarının açılmasıyla birlikte Kafkasya'nın ticaret merkezi olacağını söyledi. Bakan Ergün, Başbakandan bakanlara hatta milletvekillerine kadar ülkenin gelişmesi için çalışmalar yaptıklarını bütün illerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini, bu sorunların çözümleri için projeler ürettiklerini kaydetti.

"ARDAHAN KAFKASYA'YA HİTAP EDECEK"

Bir üniversite şehri olan Ardahan'ın Kafkasya'ya hitap edeceğini belirten Bakan Ergün, "Bir ülkeyi kalkındırmak aynı zamanda demokrasiyi de güçlendirmek demektir. 2002 yılında 30 milyar dolar ihracat yaparken, 2008 yılında 136 milyar dolar yatırım yapan bir ülke haline geldik. İşte Ardahan, Gürcistan, Ermenistan ve Azerbaycan hatta bütün Kafkasya'ya hitap ediyor. Ardahan yakın bir zamanda Kafkasların ticaret merkezi olacak. Ardahan göç veren değil, göç alan bir konuma gelecektir" dedi.

Ardahan'ın sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda sivil toplum örgütlerinin ortak sorunu bankaların kendilerini mağdur etmesi oldu. Sivil toplum örgütleri bankalardan teşvik kredisi alamadıklarını, hatta devletin teşvik kredilerinden Ardahanlıların yararlanmadığını ifade ettiler. Bakan Ergün ise bu sorunları not aldığını yapılacak ilk toplantıda bu sorunları ele alacaklarını ve çözüm yollarını arayacaklarını da sözlerine ekledi.

Öğretmenevi'nde yapılan toplantıda Ardahan'ın eğitimden ulaşıma kadar bütün sorunları gözden geçirildi. Toplantı gece geç saatlere kadar sürdü. Soru cevap şeklinde geçen toplantıda Bakan Ergün, vatandaşları dikkatle dinledi.

Geceyi Ardahan'da geçirecek olan Bakan Ergün, yarın erken saatlerde Kars'a geçecek.

ARDAHAN'IN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2010 Pazartesi 00:01:03
Güncelleme :7 Aralık 2010 Salı 18:11:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?