26
Mayıs
2024
Pazar
ARDAHAN

Sosyal Güvenlik Haftası kutlanıyor

Sosyal Güvenlik Haftası, Ardahan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) öncülüğünde çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.


Etkinlikler Belediyle Parkı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. SGK İl Müdürü Ekrem Gençoğlu ve kurum personelinin hazır bulunduğu çelenk koyma töreninin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’na geçildi. Burada bir konuşma yapan Gençoğlu, Sosyal Güvenlik Haftası’nı en iyi şekilde değerlendireceklerini ifade ederek, Ardahan’daki Sosyal Güvenlik çatısı altında olanların sayısı hakkında bilgi verdi.
Gençoğlu, “112 bin 721 nüfusu bulunan Ardahan ili ve ilçelerine bağlı sigortalı olarak 4/A, B, C kapsamında eski adı ile SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı`ndan toplam 61 bin 43 kişi bulunmaktadır. İlimizdeki yeşil kartlı sayısı ise 34 bin 242 kişidir. SGK kapsamında güvence altındaki toplam sayı ise 95 bin 285 kişidir” dedi.
Sosyal Güvenlik Reformuna da değinen Gençoğlu, “Türkiye`de yapılan en önemli reform sosyal güvenlik kapsamında yapılmıştır. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı gibi her bir kurumun farklı mevzuat uygulamalarından kaynaklanan sebeplerle sigortalı ve hak sahiplerine farklı haklar sunmaktayken bu reformla bu farklılıklar ortadan kalkmıştır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından en çok işçi çalıştıran 10 işveren yetkilisine teşekkür plaketi verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 18:46:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?