26
Mayıs
2024
Pazar
ARDAHAN

SSD: Tv reklamları sigaraya özendiriyor

Sigarayla Savaşanlar Derneği Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Emin Yağımlı, televizyonlarda yayınlanan sigara reklamlarının gençlerin sigaraya olan özentisini artırdığını söyledi.

Adıyaman’da 2003 yılında 20 trilyon lira değerinde sigara içildiğini belirten, Sigarayla Savaşanlar Derneği Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Emin Yağımlı, "Sigara Türkiye’nin bir numaralı sorunudur. Adıyaman’da da aynı sorun ile karşı karşıyayız. Son günlerde sigara içenlerin sayısında artış oldu. Sigara içen sayısı Türkiye’de yüzde 8’e inerken, Adıyaman’da sigara içenlerin yaş ortalaması yüzde 18’in üstünde olduğu görüldü" dedi.

Sigara içmenin adeta gelenek haline geldiğini kaydeden Yağımlı, "Medeni insan sigara içmez. Avrupa’da sigara içenler 3. sınıf insan sayılıyor. Oralarda cadde ve sokaklarda sigara içeni hoş karşılamıyorlar. Sigara batı ülkelerinin bizlere bir oyunudur. Türkiye’de sigara ile mücadele zayıf. Fakat Adıyaman’da son 2 yıldır biraz kıpırdanma var. İnsanlar artık anlıyor, sigaranın ne kadar zarar verici bir madde olduğunu ve bırakmak için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyor. Belki Türkiye’nin bir çok yerindeki insanlarda sigarayı bırakmak istiyor, ama bırakamıyor. Eğer, bir insan bırakmak istiyorsa ilk önce kendini inandırması gerekiyor. Ben sigarayı bırakacağım ve sigara zararlıdır diye. Biz Sigarayla Savaşanlar Derneği Adıyaman Şubesi olarak gençleri sigarasız spor yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Adıyaman
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 11:34:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?