18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Tarihi cami onarılıyor

Posof ilçesinde bulunan ve 1883 yılında yapılan tarihi merkez camiinde dokusuna uygun olarak bakım ve onarım çalışmalarına başlandı.

Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan alınan izinle caminin dokusuna uygun olarak restorasyon çalışmalarına başlandığını ifade eden Posof Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cahit Ulgar, "Tabiat Varlıkları tarafından tescillenen camimizin onarımı için gerekli izinleri zorla da olsa aldık. Şimdi inşaat aşamasına geldik. Proje bedeli ile tespit edilen maliyet 200 bin YTL'dir. Camimizin onarımı, dokusuna uygun kesme taşla yapılacak. Biz de taşı tedarik ettik. Diğer bölümleri, izin verildiği gibi dokusuna uygun olarak ahşaptan yapılacak" dedi.

Başkan Ulgar, "Camimizin onarımı için gerekli olan paranın bir kısmını yardımsever vatandaşlarımızın katkılarıyla tamamlamayı düşünüyoruz. Yardımsever ve duyarlı vatandaşlarımızdan Posof Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin 348 9749091-5001 No'lu hesabına yardım yapmalarını istiyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2008 Pazar 14:29:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?