18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Türkgözü'nde 'serbest fatura' uygulaması

AK Parti Ardahan Milletvekili Kenan Altun, bölge insanının kalkınmasının, Türkgözü Sınır Kapısı'ndan yapılacak serbest fatura uygulamalı ticaretle mümkün olacağını söyledi. AK Parti Ardahan Milletvekili Kenan Altun, seçim bölgesinde incelemelerde bulunarak, vatandaşların sıkıntı ve isteklerini dinledi.

Kenan Altun, Ardahan bölgesinde istihdamın artırılması ve kalkınmayı sağlamak için hükümet olarak Türkiye'de bulunan tüm gümrük kapılarında uygulanan ama Türkgözü Sınır Kapısı'nda uygulanmayan serbest fatura uygulamasına geçilmesi için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Altun, "Kısa süre içerisinde yürürlüğe girecek olan uygulamadan Ardahan nüfusuna kayıtlı vatandaşlar yararlanacak. Yurt dışına ihraç yaptıkları mallarda serbest fatura uygulaması uygulanacak ve yüzde 18 Katma Değer Vergisi'nden (KDV) muaf tutulacaktır" dedi.

Posof Kaymakamı Yıldıray Malgaç'ı da makamında ziyaret ederek, ilçenin problemleri hakkında bilgi alan AK Parti Ardahan Milletvekili Altun, "Hükümetimiz, yolsuz ve susuz köy bırakmamak için gayret gösteriyor. Su ve yol meselesini kısa vadede çözmek için ödenekleri direkt kaymakamlıkların kontrolünde bulunan Köylere Hizmet Götürme Birlikleri'ne havale ediyor. Buradaki amaç, çözümü kısa süreye indirgemektir. Suyu olmayan köyler için acilen birer talep yazısı yazarsanız su, kanalizasyon ve yol için ödenek gelmesinde yardımcı olacağım. Bunun yanında Sağlık Bakanlığı'ndan üç uzman doktor ataması Ardahan'a yapıldı. Amacımız uzman doktorsuz ilçe ve hastane kalmamasıdır. Posoflu neden uzman doktor için 70 kilometre yol kat etsin veya ilaç yazdırmak için bu zahmetlere katlansın?" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2005 Perşembe 13:26:52
Güncelleme :4 Ağustos 2005 Perşembe 13:31:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?