18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Vali festivallere müjdelerle katıldı

VALİ TEKMEN FESTİVALLERE MÜJDELERLE KATILDI

Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, 12.Uluslararası Çıldır Göl Festivali ve 7.Aşıkşenlik Kültür Şölenine katıldı.

Vali Tekmen festival alanlarında coşkuyla karşılanırken özellikle son zamanlarda ki Ardahan ve Çıldır’la ilgili gelişmelerden bahsetti. Tekmen, “Çıldır ilçesinin konum olarak çok önemli olduğunu ifade ederken Çıldır artık göç alacak bir konuma gelmek üzeredir” dedi.

Tekmen, “Çıldır ilçesinde yapımı devam eden Bakü-Tiflis-Bakü Demiryolu çalışmaları son sürat devam etmektedir. Aktaş Sınır Kapısı ile ilgili olarak kamulaştırma çalışmalarımız bitmek üzere biz 5 ayda bitecek bir çalışmayı 2 ayda tamamladık, Aktaş Sınır Kapısı ile Ardahan arası duble yol yapımı çalışmaları bu yıl başlayacak, Yukarı Canbaz köyüne istasyon yapılarak antrepo olacak. Bunları sizlere müjdeliyorum. Ardahan tarihinde bürokrasi hiç bu kadar hızlı bir çalışma içine girmemişti, biz bunu başararak Ardahan’ı Kafkasların merkezi yapmak için çalışmalarımız hızlandırdık” diye konuştu.

Tekmen Aktaş Sınır Kapısı ile ilgili olarak şunları ifade etti. “Bu kapımız Türkiye’nin en büyük 3. Kapısı olacaktır. Kapıkule ve Habur sınır kapısından sonra en büyük kapısı olacaktır. Artık Ardahan hak ettiği konuma gelecektir. Bu konuma gelmesi devletimizin çalışmaları sonucu olmuştur. Ardahan artık göç veren bir il olmaktan çıkmış ve göç alan bir bölge olma yolunda emin adımlarla ilerleme trendine girmiştir.”

Tekmen, turizm adına da birçok projeler olduğunu özellikle yaz aylarında tatilcilerin için güzel ve doğal ortamlar yaratmak adına çalışmalara başladıklarını ifade eederek, “Bungalov evlerle tatilcilere doğal güzelliklerin ortasında tatil imkânı sağlayacağız, dedi. Çıldır gölü ile de tatilcilerin gözdesi bir turizm bölgesi yaratacağız, yatırımcılara da elimizden gelen desteği vererek yatırımcıları buralara çekeceğiz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2011 Pazartesi 10:50:05
Güncelleme :12 Temmuz 2011 Salı 14:45:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?