23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

Vali Murat Yıldırım'dan jest

Ardahan Valisi Murat Yıldırım, 2000 yılından itibaren Valilik Konuk Evi olarak hizmet veren 'Ardahan Valiliği Konuk Evi'nin kreş ve bakımevi olarak kullanılması için Maliye'ye verdi.


Vali Yıldırım, 1992 yılında Kaymakamlık lojmanı olarak kullanılan ancak 2000 yılından sonra Valilik Konuk Evi olarak hizmet veren binayı, memur ve özel sektör çalışanlarının çocuklarının gündüz ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için kreş ve bakımevi olarak kullanılması için Maliye'ye verdi. Ardahan'da hiçbir kamu kuruluşunun ve özel sektörün bünyesinde bakımevi ve kreş bulunmadığını beliren Vali Murat Yıldırım, "Şimdiye kadar hiç kimse tarafından eksikliğin giderilmesi düşünülmemiş. Oysa şehirde yüzlerce memur ve özel sektörde çalışanların kreş ve bakımevi çağında onlarca çocuğu bulunmakta. Bu ihtiyacın karşılanması maksadıyla Valilik Konuk Evi'ni hazineye verdik." diye konuştu.

Maliye yetkilileri ise, Valilik makamınca binanın kendilerine verildiğini kaydederek, ilde kreş ve gündüz bakımevi ihtiyacının karşılanması amacıyla özel bir şahsa kiralayıp, binanın hükümlerine göre en kısa sürede bakımevi olarak işletmeye açmayı planladıklarını ifade ettiler.

Ardahan'da Öğretmenevi, İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Eğitim Tipi Sağlık Ocağı'nın misafirhanesi ve Aras-Tedaş Müessese Müdürlüğü'ne bağlı misafirhaneden başka konuk ağırlanacak bir yer olmamasına rağmen Vali Yıldırım'ın konuk evini özel sektöre açması Ardahanlılar tarafından memnuniyetle karşılandı.

zaman
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 11:37:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?