19
Mayıs
2024
Pazar
ARDAHAN

Validen veda yemeği

Ardahan Valisi Selim Cebiroğlu, Ardahan İl Genel Meclisi üyelerine veda yemeği verdi.

Ardahan Öğretmen evinde verilen veda yemeğinin de İl Genel Meclis Üyelerine çalışmalarından dolayı onur belgesi verildi. İlçe kaymakamlarının da katıldığı veda yemeğinde konuşan Vali Cebiroğlu, kamu görevinde şahısların gelip geçici, devletin ve milletin ise baki olduğunu belirtti.

Kamu görevi yapanların görevde bulunduğu süre zarfında, devlete ve millete hizmet için bulunduklarını vurgulayan Vali Cebiroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti, anayasası gereği yürütme kurumu yerinden yönetim ve merkezi yönetim şeklinde ikiye ayrılır. Merkezi yönetim Ankara'da Başbakan ve Bakanlardan oluşur. Yerinde yönetim ise, illerde belediyeler, köyler ve özel idarelerden oluşur. Yerel yönetimler yasası kapsamında yetki alanı genişletilen İl Genel Meclis organının tamamen seçilmişler vasıtasıyla hizmet veren bir organ haline getirmiştir. Önce den yılda iki kez toplanması gereken İl Genel Meclis üyeleri yeni yasa ile her ay toplanma zorunluluğu getirmiş böylelikle güncel konuların hızlı bir şekilde çözümlenmesine katkısı olmuştur" dedi.

Demokrasiye inanan bir vali olduğunun altını çizen Cebiroğlu, "25 yıllık kamu görevim süresince katılımcı demokrasi ilkelerine özen gösterdim. Bir yerde demokrasi varsa, orada mutluluk ve zenginlik vardır. Görevimiz demokrasiyi yüceleştirmek olmalıdır. Görev yaptığınız 5 yıl süresince topluma hizmetlerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ayrıca, kamu görevinde yanlış yapanların mutlaka kendisine iletilmesi gerektiğini söyleyen Vali Cebiroğlu, " 70 milyonun vergilerinden biz maaş alıyoruz. Yediğimiz lokmanın hesabını verebilmemiz için, şeffaf ve dürüst olmalıyız" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 17:27:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?