18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Vergide 50 bin YTL taksidi

Ardahan İl Defterdarlığı'ndan yapılan açıklamada 50 bin YTL'ye kadar olan vergi borçlarının taksitlendirileceği bildirildi. 

Açıklamada, kamu alacaklarının tahsilinde uygulanan 6183 sayılı Kanun'un 48. maddesinin yeniden düzenlendiği ve bunun sonucunda daha önce tecil kapsamında olmayan Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve araç plakasına kesilmiş Trafik Para Cezalarında (TPC) düşük faizle tecil taksitleme yapma yetkisinin, borcun büyüklüğüne göre İl Defterdarlığı'na ve Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne verildiği belirtildi. 

Katma Değer Vergisi, bir kısım damga vergisi ve ek vergiler hariç 50 bin YTL'ye kadar olan vergi borçlarında, hiç teminat aranmaksızın düşük faizle tecil taksitlendirme yapma yetkisinin de İl Defterdarlığı ve Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne verildiğinin vurgulandığı açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
"Dairemize gerek araç kaydından dolayı MTV borcu bulunan ve gerekse genel vergi borcu bulunan mükelleflerimizin belirtilen yasal kolaylıklardan faydalanabilmeleri için vergi dairemize bizzat müracaat ederek borçlarını taksitlendirme imkanından yararlanmaları gerekmektedir. Aksi taktirde borçlu mükelleflerimiz hakkında, 6183 sayılı Amme Alacakları Tahsili Usulü Hakkında Kanun gereği cebri icra ve haciz yoluna başvurulacaktır. Bu kanunun emredici hükümleri gereği; borçlunun adına kayıtlı araçların satılarak borcun tahsili için araçların trafikçe yakalanarak trafikten men edilmesi, borçlunun bankalardaki hesaplarına haciz konulması, borçlunun bankalar nezdindeki POS hesaplarına haciz konulması, işyeri ve ev emtiasının hacizleri ve satılması, borçlunun il dışında bulunan banka hesaplarına ve il dışında başka il plakalarına kayıtlı araçlarına haciz konularak borcun tahsil edilmesi yoluna gidilecektir. Dairemizce de hiç arzu edilmeyen ve ancak borcun ödenmemesi veya taksitlendirilmemesi halinde uygulanması mecburi olan ve uygulamaya geçilince geriye dönülmesi mümkün olmayan yukarıdaki yaptırımlar borçlu mükelleflerimiz hakkında uygulanmadan önce Vergi Dairemiz İcra-Satış Servisi'ne müracaat etmeleri gerekmektedir. Daha ayrıntılı olarak vergi dairemize ait 0478 211 29 68 telefondan bilgi almaları önemle rica olunur."

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 15:13:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?