23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

'Vitamin'li sanal dershane açıldı

ARDAHAN'A 'VİTAMİN'Lİ SANAL DERSHANE AÇILDI

Uğurlu Evim sanal eğitim paketinin ilk uygulaması Türkiye'de ÖYS'de en başarısız olan ili Ardahan'da kullanılmaya başlandı.

Eğitimde fırsat eşitliği sağlayacak online eğitim uygulamasına her şehirden 25 ayrı öğrenci katılabiliyor.

Uğur Dershaneleri'nin İzmir'deki bir öğretmeni 25 kişilik Ardahan'daki sanal sınıflarda canlı ders verilerek tanıtılan online eğitim paketi, öğrencinin zamandan ve mekandan bağımsız eğitim almasını sağlayacak. Bilgisayarın olduğu her yer, söz konusu paketle sanal okula dönüşecek. Öğrenciler kendi bilgi seviyesine uygun eğitimi hazır video, soru bankası ve canlı derslerle bilgisayarı aracılığıyla gece gündüz alabilecek. İlköğretim ve lise olmak üzere iki ayrı tipte sunulacak paketi pile internet üzerinden sesli ve görsel ders anlatımlarının yanı sıra, canlı eğitimler ve rehberlik hizmetleri verilecek.

HEDEF FIRSAT EŞİTLİĞİ

Uğur Dersaneleri ile Türk Telekom grup şirketleri Avea, TTNET ve Sebit işbirliğinde başlatılan "Uğurlu Evim'' Projesi ile Türkiye'nin her tarafına erişilebilir bir eğitim ağı kurarak fırsat eşitliğini sağlayabilmek hedefleniyor.

Kurulacak eğitim ağı sayesinde derslik, ulaşım, sağlık ve iklim koşullarından dolayı ortaya çıkabilecek tüm olumsuzluklar ve eğitim kesintileri sona erdirilecek.

ARDAHAN'A 'VİTAMİN'Lİ SANAL DERSHANE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2010 Perşembe 12:10:00
Güncelleme :1 Nisan 2010 Perşembe 12:15:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?