18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Yaban hayvanlar için yem bırakıldı

Ardahan'da, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, ağır kış şartları sebebiyle aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya olan yaban hayvanları için ormanlık ve açık alanlara yiyecek bıraktı.

Ardahan Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Ölçek köyü ormanlık alanında bulunan karacalar için balya ot, Ilgar Dağı eteklerinde tilkilerin yemesi için sakatat, Posof deresine ise kuşların yemesi için buğday bıraktı.

Ekiplerin yaban hayvanlarını yemleme çalışmaları esnasında bir kurt, bir tilki ve 8 adet karacanın bölgede görünmeleri dikkat çekti.

Ardahan İl Çevre ve Orman Müdürü Faruk Köksoy, "İlimizde yaban hayvanları zor hava koşullarından olumsuz etkilenmemesi için önceden aldığımız tedbirler çerçevesinde; etçiller için bir ton civarında sakatat ve tavuk parçası, otçullar ve karaca gibi hayvanlar için 500 kilogram balya ot ve kuş türleri içinde 500 kilo gram buğday bırakıldı. Bölgemizde kış ağır geçmekte. Derece olarak eksi 30 derecenin altındayız. Zaman zaman fırtınalı ve tipili karlı günler olmakta. Bu zor şartlarda ilimizdeki yaban hayvanlarının olumsuz etkilenmemeleri için müdürlüğümüzce bunlara yönelik yem alımları önceden alındı, depolandı ve bu şartlar yerine geldiğinde uygun yiyebilecekleri alanlara müdürlüğümüz elemanlarınca atılmaktadır. Burada ki amaç bu yaban hayvanlarımızın açlıktan, üremede dönemlerindeki enerji ihtiyaçların azda olsa müdürlüğümüzce verilecek bu katkılarla hayatlarını idame etme şartlarını yerine getirmek içindir. Bu uygulama periyodik aralıklarda devam etmektedir." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 13:09:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALKAN TOPCU IP: 212.175.130.xxx Tarih : 15.02.2008 17:01:57

BÖYLE BİR GİRİŞİM DE BULUNANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN. BENCE BÖYLE İNSANLARIN HERZAMAN BÖLGEMİZ İÇİN GEREKİRSE BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP OLDUKLARINI BEYAN ETMEK İSTİYORUM. TEŞÜKÜRLERİMİ SUNUYORUM.