18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Yağış, Kura Nehri'ni taşırdı

ARDAHAN'DA SAĞANK YAĞIŞ KURA NEHRİ'NİN TAŞMASINA NEDEN OLDU

Ardahan'da etkili olan sağanak yağış ve Kura Nehri'nin taşması sonucu onlarca ev sel suları altında kaldı.

Kura Nehri kenarında bulunan 100 evin risk altında olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Faruk Köksoy, evlerin tahliye edilmesi için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, İHA'ya yaptığı açıklamada, can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirterek, "Ekiplerimiz 24 saat aralıksız çalışmalarını sürdürüyorlar. Kura Nehri kenarında risk altında bulunan evlerde gerekli tahliye çalışmalarımız devam ediyor. Sel ve heyelan nedeniyle yolu ulaşıma kapanan 50 köyün 40'ında çalışmalar tamamlanarak ulaşıma yeniden açıldı. Diğer köy yollarında ekiplerin çalışmaları devam ediyor" dedi.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ise bölgede 20 evin risk altında olduğunu belirterek, "28 ev tamamen tahliye edildi. Bölgedeki uygun olmayan şartlardaki yapılar beraberinde bur tür sorunları gündeme getiriyor. Bölgede bulunan 100 evin tamamı risk altında. Bundan böyle bu bölgede kesinlikle yapılaşmaya izin verilmeyecek. Kura Nehri üzerinde projesi hazırlanmış bir baraj çalışması var. Bu baraj ile birlikte bu risk de ortadan kalkacak" diye konuştu.

ARDAHAN'DA SAĞANK YAĞIŞ KURA NEHRİ'NİN TAŞMASINA NEDEN OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 12:46:00
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 13:32:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?